Grøn er det nye hvid
For at sikre hvidevarer med lang levetid bruger Miele 30 % af udviklingstiden på tests.

Grøn er det nye hvid

Det kan betale sig at vælge hvidevarer, der er produceret med omtanke for miljøet – for både dit CO2-regnskab og din pengepung. Men hvad er det egentlig helt præcist, du skal være opmærksom på, når du skal købe din næste opvaskemaskine eller tørretumbler?

De seneste år er en grøn bølge skyllet ind over Danmark. Vi er blevet mere bevidste om, hvor og hvordan tingene, vi investerer i, er produceret, og hvor stort et aftryk det sætter på planeten. Det gælder også de forskellige former for hårde hvidevarer, mange af os har i vores hjem og bruger hver eneste dag. For hvidevareleverandøren Miele siger det sig selv, at vaskemaskiner, opvaskemaskiner, tørretumblere og andre husholdningsprodukter naturligvis skal være så energieffektive og ressourcebesparende som muligt – for forbrugernes såvel som miljøets skyld. Men brandet er også bevidste om, at det ikke er det eneste, der batter, hvis produkterne skal være grønne på den lange bane. Her er tre ting, der ifølge Miele er værd at holde øje med, næste gang du skal investere i nye hvidevarer.

1. LANG HOLDBARHED

En hvidevares holdbarhed er det væsentligste parameter, når du skal vurdere produktets klima- og miljøbelastning. Det fastslår en ny dansk universitetsundersøgelse, men egentlig giver det også lidt sig selv. For skal du skifte dine hvidevarer ud med spritnye hvert 2. eller 3. år, skal der også produceres langt flere af slagsen. Hos Miele har fokus været på at skabe solide, holdbare produkter med ekstraordinær lang levetid, lige siden brandet blev grundlagt i 1899. Deres mantra er, at banebry-dende innovationer i sig selv ikke er tilstrækkeligt, hvis kvaliteten skal være i top. Materialerne skal også være fra øverste hylde. Derfor laver Miele deres egne dele. Blandt andet støber de selv de tunge lejekryds til vaskemaskinerne, ligesom de også laver maskinerne, deres produkter produceres på.

Tekst2.jpg

2. TESTET TIL TOPKARAKTER

Det er selvfølgelig heller ikke nok alene at benytte de fineste materialer, hvis man som producent vil sikre, at en hvidevare får en lang levetid. Også teknologien og ydeevnen skal score topkarakter, så du i stedet for blot at krydse fingre for, at din nye vaskemaskine, opvaskemaskine eller tørretumbler vil holde de næste mange år, faktisk har en idé om, hvad du kan forvente i forhold til holdbarheden. Af netop den årsag bruger Miele hele 30 % af udviklingstiden på tests. Hvor nogle bilmotorer fx bliver testet i 3000 timer, drifttester hvidevareleverandøren deres produkter i op til 10.000 timer, før de kommer på markedet.

3. LAVT ENERGIFORBRUG

Sidst, men ikke mindst bør du også sikre dig, at din nye investering er grøn i brug. Den skal være effektiv og samtidig bruge et minimum af res-sourcer som vand, energi og sæbe, så du også forbruger mindre i hverdagen. Eksempelvis har Mieles opvaskema-skiner med ECO-program indbygget EcoPower-teknologi – et intelligent designet system der gør, at vandforbruget reduceres med 8,9 liter, og maskinen derved også skal bruge mindre energi til opvarmning.

20 ÅRS LEVETID

Miele har siden start haft et altoverskyggende fokus på at skabe hvidevarer med ekstraordinær lang levetid. På flere nye produktserier har brandet derfor udført stren-ge udholdenhedstests, der simulerer 20 års gennemsnitligt brug i en gennemsnitlig husstand.

Se mere på miele.dk/20years.