STOR DIY GUIDE: Den perfekte gallerivæg
SPONSORERET indhold

STOR DIY GUIDE: Den perfekte gallerivæg

Skal TV’et gemmes, skal børnetegningerne fremhæves, eller skal du have 20 farver til at spille sammen? Her får du 10 tips, der får dine billeder til at gå op i en højere enhed.

Foto: PR, Sarah Sherman Samuel og bloggerne
24. jan. 2016 | Bolig | BoligLiv

Hvid.jpg

1. Skab harmoni ved at bruge samme tema.
Her er det smukke botanik-tryk af designer og kunstner Pernille Møller Folcarelli. De grafiske tryk kan købes hos pernillefolcarelli.dk og koster fra 750 kr. Bordet er fra Herman Cph.

Langt_fra.jpg2. Sæt rammerne helt tæt, så væggen bliver ét stort kunstværk.
Værket over sofaen her er lavet af kunsteren Barry Mcgee og er en blanding af fotokunst og mønstre i ens rammer. Sofaen er Strips fra Arflex, og flaglinestolen er en Wegner. Du kan se hele boligreportagen fra dette smukke hjem på worldofbea.com.

Grp.jpg3. Brug rammerne som blikfang.
Tomme rammer kan have lige så stor effekt som fyldte! Her er rammerne malet i samme farve som væggen og forbundet med neontape og snor for at skabe en helhed som et lille kunstværk.

DIY IDE
Bemærk det lille ‘billede i billedet’, som er lavet helt enkelt af et stykke træ, nogle søm, lidt snor og en fugl.

Sofa.jpg4. Brug en mørk baggrundsfarve til at fremhæve lyse billeder.
Du kan f.eks. male væggen sort med tavlelak eller bruge et magnetisk fototapet som her. Magneteffekten gør det uendelig nemt at skifte udstilling! Tapetet er fra groovymagnet.com.

Kanin.jpg

Plakat.jpg5. Brug et fototapet som baggrund for din gallerivæg.
Fototapeter fås med mange forskellige motiver, der kan være et flot blikfang, som gallerivæggen kan bygges op omkring. Her er det fototapet med magneteffekt fra groovymagnets.com.
Fototapet fra groovymagnet.com. Det måler 265 x 63,5 cm og koster 67,50 €.

Stilleben.jpg6. Tænk i flere størrelser og dimensioner.
De fire ting, du skal huske, når du laver en gallerivæg, er: noget stort, noget småt, noget tredimensionelt og nogle bogstaver eller ord – så får du et flot varieret udtryk.

Orange.jpg7. Undgå at bore huller i væggen.
Bor du til leje, og skal du undgå at bore for mange huller i væggen, kan du lave en gallerivæg på et træskelet som her. Se flere ideer her.

IDE

Hæng billederne op med buksebøjler!

Pejs.jpg8. Saml en farve op i rummet.
Her er det den gule pejs, der dominerer, og derfor er der brugt små elementer af gul på gallerivæggen for at skabe harmoni. Billedet er fra det lille designfirma Regas i New York, der laver smukke håndtrykte invitationer og førsteklasses papirvarer i deres studio på 2. sal i en gammel græskortodoks kirke. Læg vejen forbi, eller tjek det ud på regasstudio.com

Koekken.jpg9. Vælg med kærlighed!
Så kan det ikke gå galt. Find arvestykker, børnetegninger og dit yndlingsloppefund frem, og start med at lægge dem ud på gulvet, så du kan lege med symmetri og form, inden du begynder at bore huller i væggen. Hav tålmodighed, hvis du synes, der mangler noget. En gallerivæg kan sagtens vokse frem over længere tid, så det gør ikke noget, at der kun er fem ting til at begynde med. 7’er stolene i valnød er fra Fritz Hansen, og det samme er bordet, som er designet af Cecilie Manz.

Blaa_sofa.jpg10. Gem fjernsynet på en gallerivæg.
Synes du heller ikke, at fladskærmen fortjener al for meget fokus i rummet, så sørg for at pakke den godt ind i kunstværker, så den blender flot ind i mængden. Se hele den fede boligreportage fra dette Los Angeles hjem på smittenstudioonline.com

Anbefalet til dig