Koldskål – En frisk, lækker sommerret

Er der en bedre måde at hilse sommeren velkommen på end med en lækker, frisk dessert som hjemmelavet koldskål? 

Den lækre, søde dessert er perfekt til at nyde på terrassen eller i haven, når solen skinner, og sommeren er i højsæde. 

Koldskål findes i mange varianter, og der er både opskrifter med kærnemælk eller  den tykkere, mere cremede der laves med ymer.

Brug citron og vanilje eller tykmælk og æg eller kryds ingredienserne, som du har lyst til.

Mad

Jordbær-koldskål

Friskplukkede danske jordbær er noget af det bedste. Prøv dem f.eks. til at lave denne velsmagende og vanedannende koldskål.

mere om Koldskål
Henter...

Server med lækre, friske bær 

Koldskål er perfekt, hvis du er vild med sunde desserter, og du kan kombinere desserten med lækre bær ved siden af det traditionelle tilbehør kammerjunker. Hvis du er til klassisk kærnemælkskoldskål med hjemmelavede kammerjunker, så kan du bruge vores opskrift på lækre kammerjunker.

Hvis du mere er til bær på toppen, så har vi også opskrifter på med jordbær, stikkelsbærkoldskål eller blåbærkoldskål, hvor du mikser med friske, lækre bær. Er du til den sundere side, kan bruge vores opskrift på en sund version med bær, eller hvis du træner, kan du også prøve vores opskrift på en proteinrig variant med ristede nødder for at få de ekstra proteiner.
Du kan også gå all in og lave vores koldskål med hyldeblomst-jordbær-melon-salat og gå amok i bær – mums!

Hjemmelavet koldskål med kærnemælk

Pift din hjemmelavet koldskål op

Hvis du vil give den traditionelle dessert lidt ekstra, kan du pifte den op med lækre ingredienser, som du synes passer til den sommerlige dessert. Tjek vores lækre opskrift med lakridsflødeskum og nøddeknas eller find vores opskrift på lækker koldskål med blomme-butterdejssnitter. Få også vores andre tips til, hvordan du kan forny desserten. Hjemmelavet koldskål kan sagtens bruges i andre retter for eksempel i dej til bagværk, og her kan du bruge vores gode opskrift på vafler, der kombinerer to lækre desserter.

Værd at vide:

  • Opstod som ret, da kærnemælk blev almindeligt i Danmark i starten af 1900-tallet, og den spises i dag mest køleskabskold om sommeren som dessert eller mellemmåltid
  • Retten var oprindeligt en sød vælling, men den spises ikke længere, så nu er koldskål den ret, som vi kender i dag
  • Betegnes i dag som en sød, kold suppe eller drik, der er lavet af blandt andet kærnemælk, æg, sukker, fløde, og/eller andre mælkeprodukter, vanilje og citron
  • Retten serveres traditionelt med tvebakker eller småkager – typisk kammerjunker

Find opskriften på den perfekte koldskål og mange andre opskrifter på alt.dk. Opskrifterne på alt.dk. er fra Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.