-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Sød sommerdessert: Islagkage med koldskål
Islagkager er en skøn og festlig dessert om sommeren. Her har vi kombineret to klassiske sommerdesserter og lavet en islagkage med koldkål. Islagkagen har den lækre granola crunch på toppen og selvfølgelig en bund, der er lavet af kammerjunkere. Se her, hvordan du selv laver en lækker islagkage med koldskål og kammerjunkere:
8-10 personer
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Kagebund:
- 300 g kammerjunker
- 150 g smeltet smør
- 2 spsk brun farin
Koldskålsis:
- 1 liter koldskål
- 2 dl cremefraiche 18%
- 2 dl piskefløde
- skal af 1 sprøjtet citron
- 5 spsk sukker
Granola crunch:
- 70 g smør
- 150 g grovvalsede havregryn
- 75 g lys muscovadosukker eller rørsukker
- 60 g hasselnødder uden skal
- 1 spsk sirup
1. Bund:
- Knus kammerjunkerne, og bland med smeltet smør og farin – gerne i en foodprocessor.
- Smør en springform på 24 cm, og tryk massen ned i formen.
- Bag i 10-15 minutter, til bunden er sprød og gylden. Lad den køle helt af.
2. Koldskålsis:
- Hæld koldskålen i en ismaskine, og kør den, indtil den er som blød iscreme.
- Fordel den udover den sprøde bund, og sæt i fryseren i to timer, indtil den er helt frossen.
- Bland cremefraiche og piskefløde med sukker og citronskal, og hæld massen udover koldskålsisen.
- Sæt islagkagen tilbage på frys. Imens den fryser færdig, laves granolaen:
3. Granola crunch:
- Smelt smørret på panden, og tilsæt havregryn, sukker og hasselnødder. Rist ved medium- lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere og havregrynene er lysebrune.
- Tilsæt siruppen, og bland granolaen godt.
- Lad granolaen køle af på et stykke bagepapir – den må gerne klumpe lidt.
- Server den kolde islaglage med granola på toppen. Pynt evt. med spiselige blomster.