Kammerjunkere med vanilje og citron fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Kammerjunkere med vanilje og citron

Prøv at bage dine egne kammerjunkere – det er både nemt og hyggeligt og får huset til at dufte at sommer.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
29. jun. 2015 | Mad | Hjemmet

Ja, det er nemmere at lægge en pose færdigkøbte kammerjunkere i indkøbskurven. Men hvis du har tid og elsker at stå i køkkenet, er hjemmebagte kammerjunkere et hyggeligt projekt. Har du børn eller børnebørn, er det oplagt at tage dem med. Min søn på 3 år blev ret begejstret for at hakke dejen i små stykker og smage lidt på dejen…

Skal det være helt korrekt, skal kammerjunkere bages i to omgange, men disse er en hurtig version med blot én tur i ovnen.

Hjemmelavede kammerjunkere kræver selvfølgelig også en omgang hjemmelavet koldskål. Opskriften får du her koldskål

Ca. 175 stk. (små)

Arbejdstid: 40 min.

Bagetid: 12 min. (pr. plade)

½ vaniljestang

50 g smør (blødt) 

1 spsk. vaniljesukker

1 knsp. salt

25 g sukker

25 g farin

1 æg

3 spsk. sødmælk (eller fløde)

1 tsk. citronskal

150 g hvedemel

25 g hvid hvede (eller grahamsmel) 

1 tsk. bagepulver

½ tsk. kardemomme

1.  Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

2.  Rør smør, vaniljesukker, salt, sukker, farin og vaniljekorn sammen i en skål. Tilsæt æg, mælk og fintrevet citronskal, og pisk til ensartet konsistens.

3. Bland hvedemel, hvid hvede, bagepulver og kardemomme i en anden skål, og vend det sammen med resten af dejen.

4. Sæt dejen på køl i en halv times tid.

5. Rul dejen ud i tynde pølser på et meldrysset bord, og skær dem ud i små stykker på størrelse med en hasselnød (hvis du foretrækker større kammerjunkere, laver du dem bare større - husk blot at forlænge bagetiden).

6. Sæt  stykkerne på bageplader med bagepapir med lidt afstand imellem.

7. Bag kammerjunkerne gyldne ved 200 grader i ca. 12 min. Opbevar kammerjunkerne i en tætsluttende beholder, så de ikke bliver bløde.