Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

koldskål opskrift
Foto: Line Thit Klein Koldskål med hyldeblomst-jordbær-melon salat

Koldskål med hyldeblomst-jordbær-melon salat

4
Print

½ stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk sukker
½ l tykmælk
½ l kærnemælk
½ usprøjtet citron
150 g jordbær
½ cantaloupemelon eller honningmelon
½ dl hyldeblomstsaft (ufortyndet)
1 håndfuld mynteblade
tvebakker eller kammerjunkere

Sådan laver du koldskål

1. Del vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljen sammen med æggeblommer og sukker, og pisk det grundigt sammen i en kande, til det bliver lyst og skummende. Tilsæt tykmælk og kærnemælk, og riv skal af citron i. Rør det sammen og smag til med lidt citronsaft. Stil kanden på køl, til koldskålen skal spises.

2. Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Fjern kernerne fra melonen, og skær skallen af. Skær melonen i tern, og vend dem med jordbærrene, hyldeblomstsaft og mynteblade. Server koldskålen med frugtsalaten og tvebakker eller kammerjunkere.  

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål, Søde sager, Dansk mad, Dessert, Vandmelon og Frokost