-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Gæstekok: Kristian Nørlyng Leal laver koldskål med rabarberkompot
Opskrift på: Koldskål med kammerjunkere og rabarberkompot
Kammerjunkere
2 æg
100 g sukker
50 g smør
300 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
½ tsk vanilje
Rabarberkompot
500-600 g rabarber
300 g sukker
25 g ingefær
Koldskål
3 æg
3 spsk sukker
½ liter tykmælk
½ liter kærnemælk
1 spsk vanilje
1 citron, saften heraf
Sådan laver du kammerjunker
1. Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt det smeltede smør (afkølet).
2. Tilsæt mel, bagepulver, salt kardemommen og vanilje, og ælt dejen let sammen. Lad den stå i køleskabet i ca. 1 time.
3. Rul dejen ud i en lang pølse, skær stykker på 2 cm af, og rul stykkerne til små kugler.
4. Bag kuglerne i en forvarmet ovn ved høj varme i cirka 10 min.
5. Tag bollerne ud, og del den med en kniv, mens de stadig er varme.
6. Rist herefter kammerjunkerne færdige ved høj varme, indtil de har den rigtige farve, og lad dem køle ned.
Sådan laver du rabarberkompot
1. Vask rabarberne, og skær dem i stykker af ca. 1 cm. Kom rabarberstykkerne, sukker og ingefær i en gryde, og lad det simre over svag varme.
2. Rør og lad det simre videre til rabarberstykkerne er helt møre. Tag gryden fra varmen, og lad den køle lidt af.
Sådan laver du koldskål
1. Æggene deles, og æggeblommerne piskes skummende med sukkeret.
2. Bland æggemassen med tyk- og kærnemælken, og smag til med vanilje og sukkerblanding.
3. Æggehviderne piskes stive, og kommes i mælkemassen.
4. Rør forsigtig hele blandingen sammen til en luftig masse, imens citron tilsættes.
Servér den friske, skummende koldskål med det samme med kammerjunkere og rabarberkompot.
Så også opskrift på »Kærnemælkskoldskål.
Få mere inspritaion til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: koldskål, kammerjunker, rabarber, rabarberkompot, kompot, opskrift
.