-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Kærnemælkskoldskål med citronskum
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 10 min.
- Hviletid:
- ca. 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 portioner)
- ½ stang vanilje
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
- 50 g sukker
- ½ liter gammeldags kærnemælk
- ½ liter ymer eller tykmælk
- 1 citron
- Citronlage:
- 1 usprøjtet citron (økologisk)
- 2 spsk sukker
- ½ dl vand
- Citronskum:
- 1½ æggehvide (pasteriseret)
- 2 tsk sukker
- 1 dl piskefløde (flødeskum)
- Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker.
- Pisk det skummende og rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i.
- Smag til med fintrevet citronskal og -saft eller brug citronlagen her nedenfor. Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet.
- Citronlage: Skær det gule af skrællen på citronerne i små strimler (brug evt. et juliennejern).
- Kog dem ca. 5 min. i en blanding af sukker og vand, til citronstrimlerne er klare. Køl lagen af og tilsæt saft af citronen.
- Citronskum: Pisk æggehviderne stive med sukker. Bland flødeskum og 2 tsk fra citronlagen i.
- Kom en klat citronskum i kærnemælkskoldskålen og kom lidt citronskal på toppen.