Opskrift på koldskålsdrøm med lakridsflødeskum og nøddesknas
SPONSORERET indhold

Koldskålsdrøm med lakridsflødeskum og nøddesknas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En sød afslutning uden sukker, men med masser af protein fra skyr, der løfter din forbrænding.

Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk Foto: Mikkel Adsbøl
06. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

300 g skyr eller fromage frais
2 dl kærnemælk
1 bæger, (40 g) pasteuriseret æggeblomme
saft fra ½ citron
skallen fra 1 citron
1 tsk revet citronskal
1 tsk flydende sødemiddel
½-1 tsk vaniljepulver
150 g jordbær eller hindbær fra frost eller friske (køb lidt ekstra til at pynte med)

Lakridsflødeskum
1 dl fløde (38%)
1 knsp kardemomme
½ tsk lakridspulver

Nøddeknas:
15 g cashewnødder
15 g mandler
20 g hørfrø
3 spsk Supersød eller sukrin

Sådan laver du koldskål

  1. Kom fromage frais, kærnemælk, æggeblomme, citronsaft og -skal, flydende sødemiddel, vanilje og friske bær i et litermål. Blend det med en stavblender.
  2. Pisk fløde, kardemomme og lakridspulver til flødeskum.
  3. Rist nødder og hørfrø på en tør pande i ca. 3-4 min. Ryst undervejs.
  4. Tilsæt Supersød og rør rundt til det er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir.
  5. Server desserten i et glas, en skål eller en dyb tallerken. Fordel først koldskålen læg derefter en klat flødeskål ovenpå.
  6. Top med nøddeknas og evt. et par skiver friske jordbær.

Se også opskrift på Fyldte kalvemedaljoner, salat med feta og brombær.