Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på koldskålsdrøm med lakridsflødeskum og nøddesknas
Foto: Mikkel Adsbøl Koldskålsdrøm med lakridsflødeskum og nøddesknas

Koldskålsdrøm med lakridsflødeskum og nøddesknas

En sød afslutning uden sukker, men med masser af protein fra skyr, der løfter din forbrænding.

4
Print

300 g skyr eller fromage frais
2 dl kærnemælk
1 bæger, (40 g) pasteuriseret æggeblomme
saft fra ½ citron
skallen fra 1 citron
1 tsk revet citronskal
1 tsk flydende sødemiddel
½-1 tsk vaniljepulver
150 g jordbær eller hindbær fra frost eller friske (køb lidt ekstra til at pynte med)

Lakridsflødeskum
1 dl fløde (38%)
1 knsp kardemomme
½ tsk lakridspulver

Nøddeknas:
15 g cashewnødder
15 g mandler
20 g hørfrø
3 spsk Supersød eller sukrin

Sådan laver du koldskål

  1. Kom fromage frais, kærnemælk, æggeblomme, citronsaft og -skal, flydende sødemiddel, vanilje og friske bær i et litermål. Blend det med en stavblender.
  2. Pisk fløde, kardemomme og lakridspulver til flødeskum.
  3. Rist nødder og hørfrø på en tør pande i ca. 3-4 min. Ryst undervejs.
  4. Tilsæt Supersød og rør rundt til det er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir.
  5. Server desserten i et glas, en skål eller en dyb tallerken. Fordel først koldskålen læg derefter en klat flødeskål ovenpå.
  6. Top med nøddeknas og evt. et par skiver friske jordbær.

Se også opskrift på Fyldte kalvemedaljoner, salat med feta og brombær.

 

Tip

En almindelig dessert kan hurtigt koste 300-500 kcal.
Denne dessert er derfor en god erstatning da den smager sødt og frisk uden at blodsukkeret bliver tårnhøjt efter du har spist den.
Se, hvad vi ellers skriver om: Koldskål, Sunde desserter, Søde sager, Dessert og Frokost