At strikke er meget mere end garn

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Allerup Strik, Englegarn, Garnio, Ofeig Ko, Ribes Broderi & Garn, Siki Garn og Helse, Tøndering Strik & Nordisk Garn.

At strikke er meget mere end garn

Det, der en gang kun var forbeholdt bedstemor, er i dag blevet moderne, og flere og flere griber strikkepindene for at skabe deres egen bluse eller blot få ro i en travl hverdag.

At strikke er nemlig meget mere end at skabe et produkt. Det er en kreativ proces, som både er inspirerende og nærmest terapautisk, når garnet langsomt bliver til smukke designs.

Strikkeopskrifterne er i højere grad inspireret af tendenserne i modeverdenen, og de strikkeglade danskere får derfor selv muligheden for at kreere deres eget moderigtige tøj. Vi har samlet en række butikker, som både inspirere og forhandler lækkert garn.

Vi brænder for det gode garnAllerupStrik_nyhedsbrev-juni-2019.jpgAllerup Strik er en hyggelig gårdbutik lidt udenfor Odense, hvor du kan opleve deres meget store udvalg af garn fra blandt andet Sandnes, Hjertegarn, Lana Grossa og Handdyed.dk.

Hos Allerup Strik er det vigtigt for os, at du får en god oplevelse lige fra du køber garnet og til dit projekt er strikket færdigt. Derfor er du også altid velkommen til at ringe til os. Vi er nemlig selv strikkere, og vi brænder for håndværket og det gode garn.

Vi har altid skarpe priser. Se mere på vores webshop her

Nye trends og impulser Englegarn_Pernillle0509201978643.jpgEnglegarn er en inspirerende webshop med eget kvalitetsgarnmærke, strikkeopskrifter, garnkits, lækre strikkepinde og meget mere. Vi har altid nyt at byde på og skifter løbende varesortimentet ud, så du altid finder nye impulser og de seneste trends hos Englegarn.

Pernille Cordes er indehaver af Englegarn. Hun er kreativ designer og udvikler egne opskrifter, skriver bøger om strik og hækling og holder inspirerende kurser i hele landet. Hendes seneste bog: ”Nem og kreativ garnfarvning i mikrobølgeovn” har skabt en helt ny trend, hvor du selv skaber dit eget unikke garn.

Få inspiration og køb lækkert kvalitetsgarn og alt tilbehør til strik og hækling hos Englegarn!

Alt til garnelskere
Garnio_dsc_0123.jpgHobbii.dk er en one-stop-shop for alle garnelskere i Danmark. De har alt, hvad du skal bruge til dit næste strikke- eller hækleprojekt inklusiv massiv af gratis opskrifter. Hobbii.dk har opskrifter til både nybegyndere og øvede, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang!

Hos Hobbii har de en klar ambition om at være danskernes foretrukne garnbutik, og det gør de bl.a. ved selv at udvikle nye produkter til gode priser. I deres helt egne garnserier finder du et bredt udvalg af bomuld, uld, akryl samt stof- og båndgarn.

Der følger selvfølgelig opskrifter med til alle deres garner.

Klassisk garn i afslappet designOfeig_n.jpgOfeig & Ko er en webshop og gårdbutik på landet, hvor du finder et bredt udvalg af nordisk garn og strik. Ofeig & Ko har fuldt sortiment fra Istex, Navia og Filcolana. Du finder også andre kendte mærker i shoppen. Butikken er under udvidelse, så den snart kan tilbyde et endnu større udvalg - det hele til fornuftige priser. 

Stilen er nordisk og enkel, med naturen som største inspirationskilde. Der lægges vægt på et klassisk, stilfuldt, men samtidig afslappet design.

Hos Ofeig & Ko er service og produkter af god kvalitet et gennemgående krav. Butikken følger tidens trends, og det afspejles i høj grad i det garn og de opskrifter, du finder på webshoppen.

Følg Ofeig & Ko på Facebook og Instagram

”Årets butik” har det hele
Ribes_4511.jpgRibes Broderi & Garn har været en del af branchen i snart 50 år. Butikken er kendt for at “have det hele” samt fantastisk kundeservice, og blev af “Uge Avisen Ribe” kåret som “Årets Butik 2018”.

Ribes Broderi & Garn forhandler garn af høj kvalitet fra kendte producenter som Sandnes, Permin, Hjertegarn, Isager, Istex, Filcolana og mange flere!

Udover det har butikken tusindvis forskellige broderikits at vælge imellem fra populære producenter som Eva Rosenstand, Håndarbejdets Fremme, Fru zippe og mange flere. Julebroderier, dåb, bryllup, konfirmation og andet pynt - Ribes Broderi & Garn har det hele!

Ribes Broderi & Garn sælger også Hanne Falkenberg strikkekits, strikketilbehør, symaskiner og har en hel etage fyldt med metervarer!

Kom og besøg butikken i Ribe centrum eller deres webshop!

Strikke er meget mere end et produktSiki_garnhelse_85_jpeg-web.jpgSi-Ki garn og helse, er startet med passionen og drømmen om Danmarks flotteste og lækreste garnbutik. Si-Ki kommer af navnet på de to største indflydelser i mit liv, mine døtre Simone og Kira, fortæller Nina Grønvald Guldhammer fra Si-Ki garn og helse.

For Nina Grønvald Guldhammer er det, at være kreativ og strikke, meget mere end at skabe et produkt. Det handler om den terapeutiske proces, der opstår undervejs. I hendes butik finder du ikke kun kvalitetsvare, men også den bedste vejledning og kundeservice efter 55 års erfaring med at strikke. 

Det sociale er vigtigt for Nina Grønvald Guldhammer, derfor skal du holde øje med de events, der sker på butikkens facebookside, hvis du er interesseret i et spændende socialt kreativ rum. 

Si-Ki garn og helse største forhandlere er Langyarns, Sandnes og Cewec, økologisk garn fra Karen Klarbæk og færøsk garn fra Navia og Snældan.

Det er kreativiteten, der bevæger os frem, processen der renser os, og resultatet der giver os mod på nye eventyr. 

Siki-garn og helse ligger i Stoholm med udvider til Viborg.

Følg processen, samt kommende events på Instagram: @sikigarnoghelse eller på facebook: 
@Si-Ki Garn og helse

Strikkelounge i Latinerkvarteret
Toendering_alt_billede_fra_butikken.jpgI smukke lokaler i det aarhusianske Latinerkvarter finder du Tøndering Strik. Her er fokus på lækre, rene materialer og på inspiration til strik i skønne garner og garnkombinationer, så du kan sætte dit eget præg på garn og udtryk.

Charlotte Tøndering designer strikmodeller i alle butikkens garner. Udgangspunktet er en årtier lang glæde ved Isager's garner, kombineret med en kæmpe fascination af ITO's japanske garnkvaliteter, hvor bl.a. silke og papir indgår.

Hos Tøndering Strik afholdes workshops, strikkelounge og events, som skaber rammerne for at mødes omkring en fælles passion for godt strikketøj.

Se mere og tilmeld dig nyhedsmail på www.toenderingstrik.dk 

Det perfekte garn til livet i NordenUskova_ng_i_alt.jpgNordisk Garn – en ulden affære, er en af Danmarks største specialister i islandsk uld og strik til dit fritidsliv. 

Hos Nordisk Garn finder du millioner af enestående uldfibre i deres strikkegarner og strikkekit, der har en stor farvepalet inspireret af den rå og storslåede islandske natur. 

For at forstå uldens særlige kvalitet til outdoor, har Nordisk Garn selv testet den på MANGE rejser til Island, og i deres dagligdag på landet ved Nørrådalen. 

Derfor kan de med sikkerhed sige, at det islandske ulds krusende fibre, gør dit strik isolerende, vandafvisende og åndbart og derfor perfekt garn til nordisk vind, vejr og livsstil.

Følg også Nordisk Garn på Facebook eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping, Strikkeopskrifter, Strik og Strikkeskole lær at strikke