Mellemlægsservietter med pæoner fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Mellemlægsservietter med pæoner

Broder denne fine mellemlægsserviet med smukke pæoner i forskellige farver.

Af:: Lis Paludan Foto: Jacqueline Fluri
10. mar. 2016 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

Mellemlægssserviet med pæon

Der broderes med korssting, stikkesting og evt. franske knuder.
Mål: 16 x 16 cm.
Materialer: 20 x 20 cm bleget hørlærred med 11 tråde pr. cm • Broderigarn i de farver, som er nævnt i signaturforklaringen.
Alle materialer er fra Permin.

Se diagrammet til hvid/blå pæon her

Se diagrammet til lyserød pæon herVejledning: Kast over stoffets kanter, så de ikke trevler. Ri midten ind vandret og lodret på stoffet. Find midten af diagrammet, og tæl mønsteret ud herfra. Sy korssting med 3 deltråde i nålen over 2 tråde i stoffet, sy konturer med stikkesting og 2 tråde i nålen med mørkere lilla fv 208. Sy (evt.) franske knuder med 4 deltråde i nålen (angivet på diagram med indrammede felter): Stik op i venstre nederste hjørne (som beg til korssting), dan en knude, og stik ned i øverste højre hjørne eller sy alm. korssting i stedet for franske knuder.

Montering: Klip én tråd over 3 cm fra en af kanterne, ca. i midten.
Træk trådenderne ud til hver side indtil 3 cm fra de tilstødende lodrette kanter, og hæft trådene. Gør dette på alle 4 sider. Pres et dobbelt ombuk til vrangen, fold ud igen, og klip hjørnespidserne af indtil 5 mm før den fold, som markerer serviettens ydre kant. Fold ombukket ind igen, så der dannes en diagonal linje i hjørnet fra vrangsiden. Pres og sy den lille diagonale hjørnesøm med små usynlige sting, pres og ri det dobbelte ombuk, så det ligger trådlige. Sy en stikhulsøm over 3 tråde hele vejen rundt fra vrangen: Tag et sting bag et trådbundt på 3 tråde, stik derefter ned i sømkanten, træk stinget til og gentag.Hendes Verden nr. 10/2011