Michelle Kristensen: Derfor er kvindeløb så vigtigt et initiativ
Michelle Kristensen er en del af ALT for damernes kvindeløb

Michelle Kristensen: Derfor er kvindeløb så vigtigt et initiativ

Mød Michelle Kristensen i Aalborg og Fredericia

Vi glemmer ofte os selv midt i karrieren og familielivet. Kvindeløbet bliver en slags 'reminder'. Og en måde at være sammen på som kvinder, mener ernæringsekspert Michelle Kristensen.

Michelle Kristensen synes næsten som selvskrevet til årets ALT for damerne løbet, hvor hun i år skal kickstarte og sende os af sted med højt humør på ruterne i Fredericia og Aalborg.

Ernæringseksperten og forfatteren, der især er kendt fra Go' Morgen Danmark, er nemlig stor fortaler for, at kvinder løber, og at vi gør det sammen! Det i sådan en grad, at Michelle Kristensen har oprettet sin helt egen løbeklub - kun for kvinder.

Chicks on speed, hedder den, og her vil kvinder et par gange om måneden kunne møde op på Østerbro, få tips og instruktion af Michelle kristensen selv, inden I alle løber sammen.

Normalt skal man hyre Michelle Kristensen, men her koster det ikke noget, fordi det netop - at vi kvinder løber sammen - ligger Michelle Kristensens hjerte nært.

- Der er flere ting i det. Jeg godt kan lide, at løb som regel bliver mindre konkurrencepræget, når det bare er kvinder. Ikke forstået sådan, at der ikke må være et konkurrenceparameter indover, men den man konkurrerer med, skal være én selv og ikke de andre på løbeholdet. Det er vi gode til, når vi kvinder løber sammen.

Michelle Kristensen har ikke noget imod mænd, understreger hun. Tværtimod kan de være fine at kigge på, når man løber, men det er hendes erfaring, at mændenes tendens til at konkurrere kan skræmme.

- Til løbetræning er der bare rigtig mange kvindelige nybegynder, der bliver skræmt væk, fordi der så ofte går konkurrence i den med mændene. Mændene har jo også bare – så uretfærdig som det nu en gang er - bedre fysiologiske forudsætninger for at løbe, end vi har.

For Michelle Kristensen handler det også om noget større end motion og løb.

- Jeg er stor fortaler for kvindeløb, fordi jeg mener, at vi kvinder ofte har det med at glemme os selv midt i karrieren, børnene og familielivet. Når vi løber sammen, får vi sat fokus på os selv og hinanden. Og så er det bare en god måde at være sammen med, uden at vi skal sidde og drikke latté sammen altid.

Sund kost er hele forudsætningen
Michelle Kristensens egen løbeklub for kvinder er oplagt, hvis man skal løbe sig klar til ALT for damernes store kvindeløb, men ernæringseksperter minder samtidigt om, at løb og motion ikke er alt. Kosten er mindst ligeså vigtig. Især gælder det, at man formår at stabilisere sit blodsukker, hvis man skal løbe og træne regelmæssigt.

- Ja, for én af grundene til, at man ikke får trænet, når ungerne er lagt i seng, er blodsukkeret. Hvis det har ligget og svinget hele dagen, så er man hamrende træt om aftenen, og så kan løbeturen virke helt uoverskuelig. Derfor er det også så vigtigt, at vi sørger for en daglig kost, der med grøntsager, lidt fedt og proteiner stabiliserer blodsukkeret, så man har energi til at komme ud og træne.

Ikke mindst på selve løbedagen, understreger Michelle Kristensen.

- Husk vand. Altid! Man skal huske at drikke rigeligt med vand. For er kroppen blot dehydreret med 2 %, så nedsætter det altså vores kondition med hele 20 %, fortæller Michelle Kristensen.

Hun foreslår, at man ca. tre timer inden spiser et løbevenligt måltid.

- Der skal være kulhydrater, gerne noget lidt grovt som en grovbolle eller havregryn, og så skal vi have en smule protein for at holde blodsukkeret stabilt.

Tilmeld dig ALT for damernes kvindeløb her 

Se, hvad vi ellers skriver om: Michelle Kristensen