Weekendhygge: 3 super lækre desserter

Weekendhygge: 3 super lækre desserter

Bagt ananas med hvid nougatis og tuttifrutti-granité

Ingredienser

Til fire personer

1 ananas

1 dl mørk rom

½ dl rørsukker.

2 æggehvider

1 dl florsukker

2 dl piskefløde

1 dl blandede nødder

Kornene

1 dl gulerodssaft

2 dl friskpresset ananas-appelsinjuice

1 dl honning. af ¼ stang vanilje.

Sådan gør du

Skær skallen af ananassen og skær den i 4 tykke skiver. Kom sukker og rom på ananasskiverne og bag dem i en halv time ved 150 grader. Afkøl frugten i lagen.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret. Pisk indtil æggehviderne bliver blanke og seje. Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.

Pisk fløden med vaniljekorn og bland herefter nødder og fløde op i æggehviderne. Frys blandingen.

Røres ingredienserne sammen og frys blandingen.

Når du skal servere, lægger du en skive ananas på hver tallerken og lægger en kugle nougatis ovenpå. Hak granitéen groft (eksempelvis i en iskværn eller en egnet foodprocessor) og drys den over.

Æbletærte med kanelcreme

Ingredienser

6 stk

6 stk.

225 g butterdej (3 små plader)

1-2 æbler

1½ spsk flormelis

Kanelcreme:

1½ dl piskefløde

½ stang vanilje

2 spsk flormelis

1 dl græsk yoghurt

lidt kanel ca. ½ tsk.

Sådan gør du

Stik butterdejen ud i seks cirkler med en udstikker form eller en kaffekop.

Skræl æblet og stik kernehuset ud med en kernehusudstikker. Halvér æblet og skær det i skiver. Placer butterdejen på bageplade med bagepapir og læg 5-6 skiver æble som en vifte rundt på butterdejen.

Drys med et godt lag flormelis og bag æbletærterne 14-16 min. ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde.

Pisk fløden til skum. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør flormelis sammen med vaniljekorn og græsk yoghurt. Vend den piskede fløde i yoghurtcremen og krydr med stødt kanel efter smag og behag.

Servér den lune æbletærte med en skefuld kanelcreme eller en skefuld vaniljeis.

Chokolademarengs med tyk yoghurt

Ingredienser

Til fire personer

1 bæger pasteuriseret æggehvide

100 g sukker

1 spsk kakao

2 tsk majsmel

1 tsk lys balsamicoeddike.

Servering:

4 spsk græsk yoghurt

250 g blåbær.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 130 grader.

Pisk æggehviden stiv og pisk sukkeret i ad et par gange.

Bland kakao og majsmel, vend og fold blandingen i dejen med vineddiken.

Sæt – med en dessertske fire store, flade marengs på en plade med bagepapir og bag dem 30-40 minutter.

Servér marengsene lune med græsk yoghurt og blåbær.

Fakta