Se 3 lækre brødopskrifter
1 stk.
5 dl vand
1 spsk honning
25 g gær
2 tsk salt 2 spsk olivenolie
200 hvedemel
200 g halvsigtemel
200 g rugmel
Rør vand, honning, gær og salt sammen i en skål. Kom olivenolie, hvedemel, halvsigtemel og rugmel i og ælt dejen godt, gerne i 12 minutter (røremaskine). Lad den hvile i 20 minutter. Ælt dejen i hånden til en rund bowlingkugle og læg den i en rund bagekurv drysset med rigeligt mel. Lad den hæve i ca. 2 timer. på en bageplade med bagepapir. Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødet ind midt i ovnen og hæld 1 dl i bradepanden. Sluk ovnen i 5 minutter, tænd den herefter igen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter, til det har en sprød skorpe.
Valnøddebrød med appelsin og timian
Et brød med muskler og masser af power, som fx kan bruges til sandwich
eller som tilbehør til en god salat.
1 dl appelsinjuice/-saft
2 dl vand
25 g gær
2 tsk sennep
2 tsk mørk malt
2 tsk groft salt
500 g italiensk hvedemel
50 g rugmel
1 tsk frisk eller tørret
timian
1 tsk frisk eller tørret
oregano
75 g grofthakkede
valnøddekerner
Rughavrebrød med figner Et godt brød at starte dagen på eller til mellemmåltidet, men også spændende til efterårs- eller julefrokosten.
2 stk.
25 g gær
3½ dl lunkent vand
4 dl ymer
1 spsk sirup
2 tsk salt
600 g italiensk hvedemel
250 g rugmel
150 g havregryn
½ dl olivenolie
100 g tørrede figner
ekstra havregryn til drys