3 lækre dessertopskrifter fra dessertkok Thomas Parry
Crème Chantilly til chokoladeparfait med nutella
200 g piskefløde
100 g sukker
½ vaniljestang
50 g hvid chokolade, finthakket
skal af 2 citroner
Sådan laver du Crème Chantilly til chokoladeparfait med nutella:
Lun fløde, sukker og vanilje i en tykbundet gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet og blank. Stil den i køleskabet natten over.
Tilsæt citronskal dagen efter.
Velbekomme!
Klik videre til næste side for at se en ny opskrift
Chokoladeglasur til vandbakkelser med kaffecreme
Chokoladeglasur
60 g sukker
1 dl vand
30 g kakao
30 g mørk chokolade, minimum 70 %, finthakket
1 blad husblas.
Sådan laver du chokoladeglasur til vandbakkelser med kaffecreme
Kog vand og sukker op. Tilsæt kakao og kog yderlige 2 minutter. Kom husblassen i koldt vand. Hæld den varme kakao over chokoladen, og rør, til chokoladen smelter.
Tilsæt husblas og køl glasuren ned til den netop ikke er varm men stadig flydende.
Dyp derefter de bagte vandbakkelser halvt ned i glasuren, og kom i køleskabet i en halv time til glasuren er hård.
Klik videre til næste side for at få endnu en opskrift
Kandiserede rosenblade til flødeboller
Økologiske rosenblade – eller nogle fra din egen have.
lidt æggehvide
sukker.
Tag et rosenblad og smør et tyndt lag æggehvider på hver side. Vend i sukkeret, så det dækker bladet fuldstændig. Læg bladene lunt natten over
eller til de er helt sprøde. Drys flødebollerne med knuste, kandiserede rosenblade.
Nøgleord i denne artikel: Thomas PArry, Summerbird, desserter, opskrifter, rosenblade, kandiserede rosenblade, chokoladeglasur, vandbakkelser, kaffecreme, flødeboller, nutella, chokoladeparfait.