3 slags sommerbrunch

3 slags sommerbrunch

Andreas Wiking, Lars Ranek

Inviter familien eller veninderne på brunch i weekenden – det behøver hverken være dyrt eller besværligt. Vi giver dig opskrifterne på 3 forskellige slags brunch, som du nemt og hurtigt kan lave derhjemme.

Oprindeligt en påskebrunch, men den fungerer helt perfekt om sommeren også:

Det skal bruge:

Muffinboller:

5 g gær (som en hasselnød)

1,5 dl lunken vand

1/4 tsk salt

1 knsp sukker

70 g grahamsmel

100 g hvedemel.

Ostecreme:

100 g friskost 6%

revet citronskal fra 1/4 citron

1 spsk citronsaft

1/2 dl flormelis

5-6 finthakkede mynteblade

Yoghurt:

1 rød grapefrugt

1 appelsin

400 g græsk yoghurt 2%

4 tsk akaciehonning.

Andet:

2 æg

100 g fuldkornsrugbrød

100 g røget skinke

4 tsk oliventapenade.

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, sukker og grahamsmel. Rør hvedemelet i og rør dejen godt igennem. Dæk skålen med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over. Smør fire muffinforme og kom dejen i. Lad dem hæve til dobbelt størrelse og bag dem ved 220 grader i ca. 15 min.

Rør forsigtigt friskost sammen med citronskal, citronsaft, flormelis og mynte. Lav det gerne dagen før, så smagen af mynte og citron rigtigt kan trække igennem.

Skær skrællen af grapefrugten og appelsinen tæt til kødet og skær fileterne fri af hinden. Fordel yoghurten i fire glas og kom grape, appelsin og honning på toppen.

Kog æggene smilende ca. 8 min. Skær rugbrødet i stave og rist dem sprøde.

Halvér æggene og servér med groft salt, ristet rugbrød, skinke og tapenade.

Andreas Wiking, Lars Ranek

Den klassiske engelske morgenmad - her i en sundere udgave.

Det skal du bruge:

1 dåse kikærter

1 dåse hakkede tomater med hvidløg

1 tsk røget hot paprika

salt, peber

4 skiver bacon

3 æg

1 stor håndfuld babyspinat

1 skrællet kiwi

200 g græsk yoghurt 2%

4 spsk mysliknas f.eks. Minimum.

Sådan gør du:

Hæld lagen fra kikærterne og kom dem i en gryde sammen med tomat og paprika. Lad det simre et par minutter og smag til med salt og peber.

Steg baconskiverne sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber.

Bland med spinat og varm æggemassen under omrøring på en sliplet pande, til den er stivnet.

Skær kiwifrugten i skiver.

Fordel yoghurten i glas, drys med mysliknas og læg kiwifrugten ved.

Servér med et stort krus te.

Andreas Wiking, Lars Ranek

Let brunchtallerken

Det skal du bruge:

4 kyllingepølser a 45 g

1 tsk olivenolie

4 store eller 8 små tomater

lidt stødt oregano, basilikum eller timian.

Ost og frugt:

4 kiwi

100 g blå druer

100 g Coeur de Leon 28+ 11%.

Små pandekager med blå birkes:

125 hvedemel

1 tsk salt

2 tsk blå birkes

1 æg + 1 æggehvide

2 dl minimælk.

2 tsk smør/olie.

Sådan gør du:

Rist pølserne gyldne og sprøde i lidt olie. Skær tomaterne i halve og rist dem med de sidste minutter. Drys dem med urtekrydderi og fordel dem på små tallerkener.

Skær kiwifrugterne i mindre stykker og anret med druer og ost.

Pisk eller blend alle ingredienser til pandekagedejen sammen og lad den trække et par timer – evt. natten over, så den står klar i køleskabet til at blive bagt. Bag 8 små, tynde pandekager af dejen. Brug en pande med slip let-belægning, så går det nemt. Bag pandekagerne gyldne og sprøde et par minutter på hver side og servér dem.

Andreas Wiking, Lars Ranek

Frugtsalat med appelsinsirup - lidt ekstra guf til dine brunchgæster

Det skal du bruge:

Appelsinsirup:

1 dl vand

1 dl sukker

lidt tyndskåret skal af usprøjtet appelsin

saft af 1 appelsin.

Frugtsalat:

4 kiwifrugter

1 frisk ananas i skiver

kødet af 1 mango

50 g blå druer uden sten

frisk mynte.

Sådan gør du:

Kog vand, sukker og appelsinskal under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog derefter siruppen yderligere et par minutter ved rask varme. Flyt gryden fra varmen og rør appelsinsaft i siruppen. Lad siruppen afkøle.

Bland frugten i en skål og fordel siruppen over. Lad evt. salaten trække til serveringen, hvor den fordeles i skåle og pyntes med frisk mynte.

Andreas Wiking, Lars Ranek

Amerikanske pandekager med frugtsalat - ingen brunch uden amerikanske pandekager…

Det skal du bruge:

Dej:

2 æg

2 spsk rørsukker

3½ dl sødmælk

5 dl hvedemel

1 stang vanilje

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

2 spsk smeltet smør

smør til bagning.

Frugtsalat:

½ galiamelon i kugler eller tern

100 g hindbær

100 g jordbær

100 g brombær

2 spsk ahornsirup.

Sådan gør du:

Pisk æg og rørsukker sammen i en skål, rør derefter mælken i. Bland mel, korn fra en stang vanilje, bagepulver og salt. Rør det derefter i æggemassen, til sidst røres smørret i. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Vend frugterne sammen med ahornsirup og lad det trække indtil servering.

Steg pandekager på panden i smør – et par minutter på hver side. Servér med frugtsalat til.