3 sunde aftensmads-opskrifter
Risotto med svampe
Ingredienser til 1 person:
50 g risotto-ris
100 g svampe (rensede, skårede)
1 fintsnittet skalotteløg
1 fintsnittet fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin
¼ l lys hønsefond
35 g revet parmesan
salt og peber
hakket persille og purløg
Fremgangsmåde:
Varm 1 spsk. olie i en gryde (sauterpande), og kom skalotteløg,
hvidløg og svampene i. Rør rundt, til stykkerne er blevet gyldne. Gem halvdelen af
svampene til pynt. Tilsæt risene, og lad dem blive blanke af fedtstoffet. Kom vinen ved,
og lad risene opsuge væden. Skru ned for blusset, og tilsæt hønsefond ca. 1 dl ad
gangen. Bliv ved med at røre i risene imens. Til sidst tilsættes parmesan, salt og peber.
Det tager ca. 20 min. Anret risottoen straks i en dyb tallerken, pynt med svampe, og
tilsmag med persille og purløg.
Tilbehør: Grovbolle (ca. 60 g).
Energi 3.110,1 KJ
Protein E % 15,5 %
Fedt E % 30,3 %
Kulhydrat E % 45,0 %
Alkohol E % 9,2 %
Grillet tunfisk med rød pesto
Ingredienser til 1 person:
1 tunsteak på 130-150 g
1 spsk. olivenolie
1 lille rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 spsk. pinjekerner
1 spsk. revet parmesan
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl, fjern kerner, og kog den røde peberfrugt. Kom alle
ingredienserne i en foodprocessor/blender, og blend til en jævn pasta, smag til. Opvarm
en tykbundet grillpande, smør tunfisk med olie, og grill den ca. 3 min på begge sider.
Drys med salt og peber. Anret med 200 g nye kogte kartofler og 150 g kogte grønne
asparges, server straks.
Energi 2.284,1 KJ
Protein E % 34,7 %
Fedt E % 27,9 %
Kulhydrat E % 37,4 %
Wok med oksekød
Ingredienser til 1 person:
130 g oksekød i strimler (inderlår)
1 gulerod
1 porre
1 stilk selleri
2-3 blade spidskål
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
½ lime eller citron
2 dl oksebouillon
1 dl sojasauce
1 tsk. maizena
lidt friskhakket ingefær
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl, og vask gulerod, porre og selleri. Vask spidskål. Skær alle
grøntsager ligesom tagliatelle, og bland dem. Pil og hak hvidløg. Kom olivenolie i
wokgryde, og steg kødet ved kraftig varme nogle min. Læg til side på en tallerken.
Sauter grøntsager, tilsæt hvidløg og ingefær, kom kødet i, hæld sojasauce i, rør det hele
sammen, tilsæt limesaft og oksebouillon, jævn med maizena. Lad det koge lidt, tilsmag
med salt og peber. Server straks i dyb tallerken med 50 g kogt jasminris til.
Energi 2.786,4 KJ
Protein E % 30,3 %
Fedt E % 26,8 %
Kulhydrat E % 42,9 %