Perfekte til picnickurven

Perfekte til picnickurven

Mandag: Hummus sandwich

Det skal du bruge:

1 dåse kikærter

1 fed hvidløg

1/4 dl olivenolie

1 spsk citronsaft

1 tsk hel spidskommen

200 g græsk yoghurt 2%

salt, peber

600 g groft brød

800 g grillede grøntsager, f.eks. fra Frigodan

salat.

Sådan gør du:

Findel kikærter og put hvidløg, olivenolie, citronsaft, spidskommen og yoghurt i en blender og smag til med salt og peber.

Flæk brødet, del det i fire og smør med humus.

Læg brødene sammen omkring salat og grøntsager.

Tirsdag: Skøn wrap med breseola

Det skal du bruge:

4 store wraps

150 g ricotta

1 bdt basilikum

300 g bresaola

kødet af 2 mango

3 avocado.

Sådan gør du:

Smør de 4 wraps med et jævnt lag ricotta og læg basilikumblade på sammen med tynde skiver af bresaola.

Skær mango- og avocadokød i tynde strimler og fordel dem på wrapsene, der rulles fast sammen, deles og spises.

Onsdag: Grøn pastasalat

Det skal du bruge:

250 g kogt småpasta f.eks. skruer

2 stilke fintsnittet bladselleri

200 g broccolibuketter

150 g velafdryppede, grillede artiskokker

1 god håndfuld spæde spinatblade

300 g stegt eller grillet kyllingebryst i mindre stykker

50 g grønne oliven.

Kapersdressing:

1,5 dl fløde 9%

1 spsk citronsaft

1 tsk sennep

1 spsk finthakkede kapers

1 knsp sukker

2 mosede ansjoser

salt, peber.

200 g lange strimler af ristet brød.

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til salaten i en stor skål.

Rør fløden med citronsaft, sennep, kapers og sukker samt de mosede ansjoser. Smag til med salt og peber og lad dressingen stå 5 minutter, før den blandes med salaten, der serveres med lange strimler ristet brød.

Torsdag: Mozzarellasandwich

Det skal du bruge:

4 store sandwichboller a 125 g

50 g grøn pesto

1 romainesalat

250 g frisk mozzarella light

250 g grillet peberfrugt

100 g semi dried tomater.

Sådan gør du:

Flæk bollerne og smør dem med pesto.

Læg bollerne sammen omkring salat, mozzarellaskiver, grillet peberfrugt og tomat.

Fredag: Let kartoffelsalat med kylling

Det skal du bruge:

450 g kyllingefilet

750 g grønne bønner, gerne forskellige

500 g små nye kogte kartofler

2 rødløg

3-4 forårsløg

revet citronskal

hakket persille

200 g skyr

1 spsk citronsaft

hakket persille eller purløg

salt og peber.

Sådan gør du:

Kog kyllingefileterne 10-12 min. i letsaltet vand og lad dem køle helt af.

Skær de største bønner i mindre stykker og blanchér dem i letsaltet vand 1-2 min.

Bland bønnerne med kartofler, rødløg i tynde skiver, snittede forårsløg, kylling plukket i mindre stykker, lidt revet citronskal samt persille.

Rør skyr sammen med citronsaft, evt. lidt citronskal samt finthakkede krydderurter. Smag dressingen til med salt og peber og servér til salaten.

HUSK - du får indkøbslisten på næste side

Indkøbsliste

Det her skal du købe, for at kunne lave de 5 retter til picnickurven. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.

Grøntsager:

800 g frosne grøntsager f.eks. fra Frigodan

1 salathoved

1 romainesalat

2 mango

3 avocado

2 stilke bladselleri

200 g broccolibuketter

Spæde spinatblade

750 g grønne bønner, gerne forskellige

500 g små nye kartofler

2 rødløg

Et bundt basilikum

Et bundt persille

Et bundt forårsløg

Hvidløg

Citron (saften)

Mejeri:

200 g græsk yoghurt 2%

250 g frisk mozzarella – evt. light

150 g ricotta

1,5 dl fløde 9%

200 g skyr

Kød:

300 g bresaola

300 g stegt eller grillet kyllingebryst i mindre stykker

450 g kyllingefilet

Diverse:

600 g groft brød

4 store sandwichboller a 125 g

4 store wraps

1 dåse kikærter

Et godt brød du kan riste (til pastasalaten)

1 glas grøn pesto

1 glas grillede peberfrugter (du skal bruge 250 g)

1 glas grillede artiskokker (du skal bruge 100 g)

100 g semi dried tomater.

250 g småpasta f.eks. skruer

Grønne oliven

Sennep

Hel spidskommen

Alle opskrifterne..

.. er beregnet til 4 personer, med mindre andet er angivet. Du får indkøbslisten på sidste side.

God fornøjelse og bon appetit!