6 iskolde sommerfristelser

6 iskolde sommerfristelser

Steen Evald, Andreas Wiking

Bagt ananas med hvid nougatis og tuttifrutti-granité


Til 4 personer
1 ananas
1 dl mørk rom
½ dl rørsukker.

Skær skallen af ananassen og skær den i 4 tykke skiver. Kom sukker og rom på ananasskiverne og bag dem i en halv time ved 150 grader. Afkøl frugten i lagen.

2 æggehvider
1 dl florsukker
2 dl piskefløde
1 dl blandede nødder
Kornene af ¼ stang vanilje.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret. Pisk indtil æggehviderne bliver blanke og seje. Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.

Pisk fløden med vaniljekorn og bland herefter nødder og fløde op i æggehviderne. Frys blandingen.

1 dl gulerodssaft
2 dl friskpresset ananas-appelsinjuice
1 dl honning.

Røres ingredienserne sammen og frys blandingen.

Når du skal servere, lægger du en skive ananas på hver tallerken og lægger en kugle nougatis ovenpå. Hak granitéen groft (eksempelvis i en iskværn eller en egnet foodprocessor) og drys den over.


Opskrifter af Signe Wenneberg, Pernille Rahbek, Liselotte Gais Kjeldsen, Betina Repstock, Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl
Steen Evald, Andreas Wiking

Citronsorbet med passionsfrugt og mango


Til fire personer:
1 mangofrugt
2 passionsfrugter
2 spsk limesaft
1 spsk rørsukker
20 mynteblade
4 store kugler citronsorbet, 300 g.

Skræl mangofrugten, skær kødet fri af stenen og skær det i mindre stykker.

Halvér passionfrugterne og skrab indmaden ud. Rør limesaft, rørsukker og hakkede mynteblade sammen og vend frugten heri.

Lad det trække mindst 15 minutter og hæld det hen over sorbeten. Servér straks.

Opskrifter af Signe Wenneberg, Pernille Rahbek, Liselotte Gais Kjeldsen, Betina Repstock, Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl.
Steen Evald, Andreas Wiking

Kokosiscreme med hibiscussuppe


Is:
1 dl kokosmel
150 g puddersukker
Skal af 1 citron
1 knivspids stødt kardemomme
4 æggehvide
2,5 dl piskefløde.

Pisk fløden cremet, men ikke stiv. Pisk herefter hviderne med middel hastighed, så de ikke blive helt smadrede. Når hviderne er næsten stive, drysser du puddersukkeret i og pisker ved højeste hastighed. Kom citronskal og kardemomme i og pisk til massen er sej som marengs. Vend lidt af æggemassen i flødeskummet, og fold så resten af æggemassen i. frys blandingen i 6-8 timer.

Hibiscussuppe:
40 g tørrede hibiscusblade
100 g sukker
¼ stang vanilje
2 dl vand
2 blade husblas.

Sådan gør du:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog sukker, vaniljekorn og vand sammen, kom hibiscusbladene op og lad suppen simre nogle minutter. Udblød husblassen i koldt vand, og smelt den så i suppen. Si til sidst suppen og lad den køle af.

Rist nu kokosmelet gyldent i ovn ved 160 grader, det tager cirka 8 minutter, men hold øje med det. Køl kokossen af. Når du skal servere desserten, hakker du tre mandler per person og lægger splitterne i midten af en dyb tallerken. Rul en stor kugle is i den ristede kokos og anret isen på toppen af mandelsplitterne. Hæld til sidst hibiscussuppen rundt om.


Opskrifter af Signe Wenneberg, Pernille Rahbek, Liselotte Gais Kjeldsen, Betina Repstock, Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl
Steen Evald, Andreas Wiking

Marengstoppe med is


4 æggehvider
250 g sukker
Nogle dråber lavendelfarve fra Wilton (fås hos Fru Hurup i Lyngby)
Rigtig god nougatis, evt. fra Morten Heiberg
Flødeskum
Krymmel i hidsige nuancer, gerne pink, lilla og gul.

Pisk hviderne stive. Vend sukkeret i lidt efter lidt. Afslut med
at røre lavendelfarven i. Sæt dem som toppe på en meldrysset bageplade.

Bages ved 125 grader i 20-40 min. afhængig af størrelsen. Når toppene er helt kolde, toppes de med verdens bedste is samt flødeskum og pink krymmel.

Opskrifter af Signe Wenneberg, Pernille Rahbek, Liselotte Gais Kjeldsen, Betina Repstock, Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl
Steen Evald, Andreas Wiking

Appelsin og passionsis i skaller


Til fire personer

4 halve appelsinskaller med is fra Princip, fås i Føtex
2 passionsfrugter.

Tag isene op af fryseren og lad dem ligge på tallerkenen lidt så de ikke er for hårde.

Halvér passionsfrugterne, skrab kødet ud og kom det hen over isen. Servér straks.


Opskrifter af Signe Wenneberg, Pernille Rahbek, Liselotte Gais Kjeldsen, Betina Repstock, Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl
Steen Evald, Andreas Wiking

Et lille dessertfix


Til 4 personer:

200 g røde bær
4 kugler Yoghurt Dream Ice eller lign. type is
8 marengs
2 dl yoghurt, evt. frugtyoghurt 0,1%.

Anret bær, iskugler og marengs i skåle, dryp yoghurt over og servér.

Opskrifter af Signe Wenneberg, Pernille Rahbek, Liselotte Gais Kjeldsen, Betina Repstock, Vibeke Lehn, Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl