6 syndigt fristende sommerdesserter

6 syndigt fristende sommerdesserter

Andreas Wiking

Bagt fersken med hindbær og is


Til fire personer
2 store faste ferskner eller nektariner
50 g marcipan
10 g mandelflager.
125 g friske hindbær
1-2 spsk sukker
4 kugler isis vaniljeis, 200 g.

Halvér fersknerne og fjern stenen. Riv marcipanen hen over og drys med mandelflager. Bag fersknerne i ovnen eller på grillen, til marcipanen er gylden.

Mos hindbærrene med en gaffel og bland med sukker. Servér bærrene til de bagte ferskner sammen med en god kugle vaniljeis.

Hvid chokolade-
mousse med Earl Grey og honning


Til 4 personer

3 dl piskefløde
2 spsk honning
2 spsk Earl Grey-te
280 g hvid chokolade (Valrhona Ivoire)
120 g mørk chokolade (Valrhona 70 %).


Kog fløde, honning og te sammen og si teen fra. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde i i en tynd stråle og pisk, indtil chokoladen er smeltet. Stil blandingen på køl. Hak den mørke chokolade og smelt den i en skål over vandbad.

Smør chokoladen ud på et stykke overheadpapir eller en anden plastikoverflade og lad det stå koldt, indtil du skal servere desserten.

Pisk nu den afkølede hvid chokolade-blanding stiv med håndmikser, hæld den på glas og server med stykker af den mørke chokolade.
Andreas Wiking

Pocherede pærer i te

Til fire personer
4 modne, aromatiske pærer.
50 g rørsukker
2 teposer, f.eks. Darjiling
5-6 dl vand
1 stang kanel
4 spsk tørrede tranebær
1 dl cremefraiche 9%
korn af ½ stang vanilje.

Flæk og udkern pærerne, brug en ske eller evt. et kuglejern. Bring sukker, te, vand og kanelstangen til kogepunktet i en gryde, og rør til sukkeret er opløst. Læg pærerne i gryden og lad dem simre, til de lige netop er møre. Tiden afhænger af sorten, men prøv med en lille spids kniv.

Tag pærer + teposer og kanelstang op af gryden med en hulske og fordel pærerne i tallerkener.

Kom tranebærrene i gryden og kog lagen ind ved rask varme til sirupsagtig konsistens. Fordel sirupen over pærerne og servér med cremefraiche smagt til med lidt vanilje.
Lars Ranek

Amerikanske pandekager med frugtsalat



Til fire-seks personer

Dej:
2 æg
2 spsk rørsukker
3½ dl sødmælk
5 dl hvedemel
1 stang vanilje
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk smeltet smør
smør til bagning.

Frugtsalat:
½ galiamelon i kugler eller tern
100 g hindbær
100 g jordbær
100 g brombær
2 spsk ahornsirup.

Pisk æg og rørsukker sammen i en skål, rør derefter mælken i. Bland mel, korn fra en stang vanilje, bagepulver og salt. Rør det derefter i æggemassen, til sidst røres smørret i. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Vend frugterne sammen med ahornsirup og lad det trække indtil servering.

Steg pandekager på panden i smør – et par minutter på hver side. Servér med frugtsalat til.

Lars Ranek

Citrus yoghurt panna cotta


Til seks personer

3 små plader husblas
2 1/2 dl piskefløde
1 vaniljestang
45 g sukker
2 1/2 yoghurt 3%
2 tsk frisk revet citronskal, økologisk.

Citrusfrugt:
1 spsk ahorn sirup
filet fra 1 appelsin
filet fra 1 citron
filet fra 1 rød grapefrugt.

Blød husblassen op i vand. Kog piskefløde, korn fra vaniljestang og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det stå lidt. Tag husblas op af vandet og rør den i den varme fløde.

Køl af i 10 minutter, tilsæt yoghurten og hæld derefter massen igennem i si. Fordel yoghurtcremen i forme eller portionsglas. Stil i køleskabet i fire timer eller til næste dag.

Vend citrusfileter med siruppen og servér på toppen af panna-cottaen.

Andreas Wiking

Rabarber-trifli

Til fire personer
250 g snittede rabarber
1 lille stang vanilje
1 dl sukker
12 små makroner
400 g græsk yoghurt 10%.

Bring 1/2 dl vand, kornene fra vanillestangen og sukker i kog i en gryde.

Tilsæt rabarberstykkerne og lad dem simre under låg 2-3 min.
Tag gryden af varmen og lad dem trække, til de er kolde.

Fordel rabarberne i fire glas eller skåle sammen med letknuste makroner, kom yoghurt på toppen og server.