7 forrygende sommeropskrifter

7 forrygende sommeropskrifter


Mandag: Grillet fisk og spansk brødsalat

Til fire personer.

800 g filet af fast hvid fisk f.eks. multe, victoriabras eller sandart

1 tsk paprika, gerne røget paprika La Vera

revet citronskal fra 1/2 citron

salt, peber

1 spsk olivenolie

3-4 peberfrugter, gule og røde

300 g brød i skiver

1/2 kg cherry tomater

2 rødløg

1 spsk olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk paprika, La Vera

1 fed knust hvidløg

1 bdt. basilikum.

Krydr fisken med paprika, citronskal, salt og peber og dryp med olivenolie.

Halvér peberfrugterne, fjern kernehuset og tryk dem flade. Grill dem på skindsiden til det bobler op. Afkøl let, træk skindet af og skær dem i lidt mindre stykker.

Grill brødene på begge sider.

Halvér tomaterne og skær rødløgene i tynde skiver.

Pisk olivenolie, hvidvinseddike, paprika og hvidløg sammen. Krydr med salt og peber og vend peberfrugt, brød revet i mindre stykker, tomater og rødløg i dressingen.

Drys godt med basilikum.

Grill fisken på en rygende varm grill ca. 3 min. på hver side og servér med salat


Tirsdag: Kylling og soba-nudelsalat

Til fire personer.

1 kylling

salt og friskkværnet peber

10 stilke estragon

4 fed hvidløg i halve.

Soba-nudelsalat:

300 g sobanudler

1 gulerod i skiver

1 gul peber i strimler

1 stilk blegselleri i skiver på tværs

4 spsk purløg.

Dressing:

Saft fra 1 citron

1 tsk sukker

salt og friskkværnet peber.

Gnid kyllingen i salt og peber, kom estragon og hvidløg ind i kyllingen og steg den i ovnen ved 200 grader i 1 time og 15 minutter.

Kog soba-nudlerne i saltet vand i omkring 8 minutter, skyl straks i koldt vand og lad dem dryppe af. Vend grøntsager og purløg i nudlerne sammen med den sammenpiskede dressing. Smag til med salt og peber.

Servér salaten sammen med den stegte kyllingen og en grøn salat.


Onsdag: Tunbøf med svampe og pesto

Til fire personer.

4 tunbøffer

150 g østershatte

2 spsk vindruekerneolie

salt og friskkværnet peber

4 skiver brød

1 spsk olivenolie

50 g rucola.

Pesto:

2 store bdt frisk basilikum

1 fed hvidløg hakket

1 spsk pinjekerner

1 dl olivenolie

50 g revet parmesanost

lidt citronsaft

salt og friskkværnet peber.

Pluk basilikumbladene af stilkene og kom dem i en blender sammen med hvidløg og pinjekerner, parmesan og olivenolie. Blend til pestoen er lind, smag derefter til med citronsaft, salt og peber.

Salt må først kommes i til sidst for at undgå, at pestoen bliver bitter og brun.

Skær 4 runde skiver ud af brødskiverne og rist dem, fordel på fire tallerkner, steg tunbøfferne to minutter på hver side, så er de stadig medium indeni. Skal de være gennemstegte, skal de have 4 minutter på hver side. Læg tunbøfferne på brødene, kom 1 spsk pesto oven på hver bøf. Sauter østershattene i nogle minutter på en tør pande, kom oven på pestoen og slut af med rucola, server straks.


Torsdag: Kammuslinger a la Provence

Til fire personer.

16 kammuslinger

lidt olivenolie til stegning.

Provence-grøntsager:

1 finthakket fed hvidløg

1 finthakket lille løg

½ aubergine i meget små tern

4 spsk olivenolie

½ courgetter i meget små tern

2 tomater skåret i meget små tern

2 spsk finthakket persille

1 tsk fint revet citronskal

salt og friskkværnet peber

Sautér hvidløg, løg, auberginer i olivenolie på en pande i 5 minutter, tilsæt courgette og tomat og rist 5 minutter mere, inden persillen og citronskallen røres i, og der smages til med salt og peber.

Steg imens kammuslingerne i lidt olie 3-4 minutter på hver side.

Anret kammuslinger på tallerkner, fordel grøntsagerne henover og servér straks evt. med godt brød.


Fredag: Pasta med svampe og bacon

Til fire personer.

400 g bred båndpasta

200 g bacon

2 glas grillede svampe i solsikkeolie fra Tapa Z

2 gedeoste i krydderolie

Persille.

Kog pastaen al dente som anvist på pakken.

Skær bacon i strimler og steg dem sprøde.

Hæld olien fra svampene og steg dem et par minutter på pande.

Tilsæt bacon, bland med pasta og servér med gedeost på toppen samt et godt drys persille.


Lørdag: Lammekrone med stegte grøntsager

Til fire personer.

12 lammekroner

2 spsk grovkornet sennep

4 spsk hyldeblomstsaft.

Grøntsager:

1 aubergine i skiver

1 courgetter i skiver

1 gul courgette i skiver

lidt olie til stegning

1 lille radicchio

1 bdt bredbladet persille

saft fra 1 citron

salt og peber.

Rør sennep og hyldeblomstsaft sammen, smør det på lammekronerne og lad dem trække i køleskabet en time. Læg dem derefter i et ildfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Steg imens auberginer og courgetter i lidt olie, tag panden af varmen og bland med radicchio, persille og citronsaft, smag til med salt og peber.

Servér lammekronerne med de stegte grøntsager og evt. kartofler.


Søndag: Kold courgettesuppe

Til fire personer.

2 hakkede skalotteløg

1 stor, groftsnittet kartoffel

2 tsk rapsolie

6 dl grøntbouillon

2 grofthakkede courgetter

150 g ærter

2½ dl letmælk

salt, friskkværnet hvid peber

frisk timian

dild eller purløg til pynt.

Sprøde fladbrød:

4 hvede- eller fuldkornstortillas

2 tsk olivenolie

2 spsk (30) dukkah

Sautér løg og kartoffel i olie under omrøring i 4-5 minutter.

Tilsæt grøntbouillon, bring den i kog og lad det hele simre 15 minutter, til kartoflen er mør, tilsæt courgetter samt ærter og kog videre 4-5 minutter, til grønsagerne er helt møre. Blend suppen med mælk, smag den godt til med salt og peber og lad den afkøle.

Pensl tortillaerne med olie, drys dukkah på og bag brødene sprøde i ovnen ved 200-225 grader 5-6 minutter.

Fordel suppen i skåle, drys med kryddergrønt og servér med de sprøde brød.

Indkøbsliste

Det her skal du købe, for at kunne lave de 7 forrygende sommermenuer. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.

GRØNSAGER

3 citroner

4 peberfrugter, gule og røde

1/2 kg cherry tomater

2 tomater

2 rødløg

3 skalotteløg

1 hvidløg

3 bdt frisk basilikum

10 stilke estragon

1 gulerod

1 stilk blegselleri

150 g østershatte

50 g rucola.

2 auberginer

4  courgetter

1 gul courgette

1 lille radicchio

1 stor kartoffel

150 g ærter

2 bdt persille

Purløg.

Frisk timian

MEJERI

50 g revet parmesanost

2 gedeoste i krydderolie

2½ dl letmælk

KØD/FISK/FJERKRÆ

800 g filet af fast hvid fisk f.eks. multe, victoriabras eller sandart

1 kylling

4 tunbøffer

16 kammuslinger

12 lammekroner

DIVERSE

Paprika, gerne røget paprika La Vera

1 brød

300 g sobanudler

400 g bred båndpasta

Hvidvinseddike

Vindruekerneolie

Pinjekerner

200 g bacon

2 glas grillede svampe i solsikkeolie fra Tapa Z

Grovkornet sennep

Hyldeblomstsaft.

2 tsk rapsolie

6 dl grøntbouillon

4 hvede- eller fuldkornstortillas

2 spsk (30) dukkah (krydderiblanding)

Olivenolie

Fakta

Alle opskrifterne..

.. er beregnet til 4 personer, med mindre andet er angivet. Du får indkøbslisten på sidste side.

God fornøjelse og bon appetit!