Æbleskiver med kylling fra Hjemmet

Æbleskiver med kylling

Min mand forærede mig sidste år en fantastisk æbleskivepande til jul, og den er blevet brugt flittigt. Men det er nu lidt ærgerligt kun at stege almindelige æbleskiver i den.

Derfor fandt jeg på disse mad-æbleskiver, som jeg har proppet med kylling. De er geniale at have i fryseren som en hurtig hapser, når min søns mave knurrer allerede klokken 17. Det er som om, de glider lettere ned, fordi de ligner de søde æbleskiver, man spiser med sukker og syltetøj.

Mad-æbleskiverne kan også sagtens serveres som et helt aftensmåltid sammen med en grøn salat og en hot tomatsovs.

Så fyr op for æbleskivepanden og fyld den med disse anderledes og lækre æbleskiver!

Æbleskiver med kylling

4 personer

Fyld:

300 g kyllingefars

1 spsk. olie

½ rød chili

1 løg

1 fed hvidløg

1 dåse hakkede, økologiske tomater

1 rød peber

1 spsk. tørret oregano

salt og peber

en knsp. sukker

Dej:

200 g hvedemel

50 g grahamsmel

1 tsk. salt

1 tsk. natron

2 æg

4 dl kærnemælk

1 spsk. sukker

Tilbehør: grøn salat og tomatsovs

Fyld:

1. Steg finthakket chili, løg og hvidløg gyldne i olie i en gryde. De må ikke blive sorte. Tilsæt kyllingefars og gennemsteg det ved middelhøj varme i ca. 15 min.

2. Tilsæt hakkede tomater og peber skåret i små tern. Lad gryden småkoge i ca. 15 min., til blandingen har en rimelig fast konsistens. Smag til med oregano, salt, peber og sukker.

Dej:

3. Bland de to slags mel, salt og natron.

4. Del æggene i blommer og hvider og rør kærnemælk og æggeblommer sammen med de tørre ingredienser.

5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i til sidst.

6. Kom lidt olie i æbleskivepandens huller og fyld dem med dej. Kom en stor tsk. fyld i hver og tryk det lidt ned i dejen, inden du vender æbleskiverne. Steg æbleskiverne gyldne og servér dem med en grøn salat og en hot tomatsovs.

Tip: I stedet for kyllingefars kan du bruge oksefars.

Æbleskiver med kylling

Japansk gademad

Mad-æbleskiver er et japansk fænomen. I de japanske gadekøkkener bliver der stegt “takoyaki” på de store æbleskivepander. Takoyaki er en slags salte æbleskiver, der normalt er fyldt med kål og blæksprutte og serveres med en lækker sovs.