Appelsinkonfekt

Appelsinkonfekt

Syltede appelsinskiver med chokolade er simpel, men smagfuld konfekt, der nemt pifter marcipanskålen op.

(ca. 40 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 60 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Syltede appelsiner:
  • 4 appelsiner (usprøjtede)
  • 3 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 stang vanilje (eller kanel)
  • Overtræk og pynt:
  • 150 g mørk chokolade
  • kandiseret appelsinskal (eller mandelsplitter)

  1. Skrub appelsinerne rene og skær dem i 4-5 mm tykke skiver – kassér endeskiverne. Kog vand, sukker og en flækket vanilje- eller kanelstang til en lage og læg appelsinskiverne i. Læg en tallerken på appelsinskiverne, så de bliver holdt nede i lagen. Lad dem simre i 45-60 min.
  2. Tag en skive op og prøv, om skallen er mør. Hæld appelsinskiverne og lagen over i en skål og lad det køle af.
  3. Læg de syltede appelsinskiver på et stykke køkkenrulle og dup dem tørre. Skær dem i halve.
  4. Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
  5. Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad den smelte.
  6. Afkøl den under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm den så stille op igen til 31-32 grader.
  7. Dyp de halve appelsinskiver helt eller delvist i chokolade. Læg dem på bagepapir og pynt evt. med hakket kandiseret appelsinskal eller mandelsplitter.
  8. Lad chokoladen stivne. Opbevares i en dåse i køleskabet.