Ærtesuppe med ristede brødterninger

Ærtesuppe med ristede brødterninger

Skøn cremet suppe lavet på kartofler og ærter - ærtesuppen serveres med ristede rugbrødsterninger.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g fine grønne ærter (fra frost)
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 spsk smør
  • 250 g kartofler (skrællede, stykker)
  • 1 1⁄4 l vand eller bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 3-4 spsk peberrod (friskrevet)
  • 2-3 skiver rugbrød (ristede terninger)

  1. Steg løgene klare i smør og tilsæt kartofler og vand eller bouillon.
  2. Kog 15 min. og tilsæt ærter. Kog ca. 5 min. og blend til en ensartetkonsistens. Tilsæt fløde.
  3. Er suppen fortyk, tilsættes vand eller bouillon. Smag til medsalt og peber.
  4. Servérsuppen med friskrevet peberrod og ristede brødterninger.