Luksus citronmåne

Luksusversion af den famøse kage med masser af friskpresset citronsaft og -skal, overtrukket med gul glasur.  

Tilberedningstid: 1 time og 10 minutter

Kcal: 200 pr. stk.

(1 citronmåne eller 10 stk. kage)  

2 æg

225 g sukker

150 g kvark

saft af 1 citron

revet skal af 2 økologiske

citroner

50 g oliemargarine

180 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

Glasur:

200 g flormelis

2 spsk. citronsaft

1 tsk. gul frugtfarve

evt. lidt kogende vand

1.

Pisk æg og sukker lyst og skummende.

2.

Pisk herefter kvark, citronsaft og -skal og oliemargarine i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver sammen. Sigt og vend det i dejen lidt ad gangen. Rør til dejen har en ensartet konsistens.

3.

Læg bagepapir i bunden af en springform på 22-23 cm i diameter, og hæld dejen i. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 grader i 40-45 minutter, til den er gylden og gennembagt. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle på en bagerist.

4.

Rør flormelis, citronsaft og gul frugtfarve sammen. Er glasuren for tyk, tilsættes lidt kogende vand. Bred glasuren ud over kagen. Inden glasuren er størknet helt, skæres kagen evt. midt over til to ‘halvmåner’.

Krydret gulerodskage med rosiner
Saftig gulerodskage med rosiner og brunkagekrydderi. Vi har pyntet kagen med et drys flormelis, men den kan også toppes med lidt hvid glasur eller en flødeostglasur.  

Tilberedningstid: 1 time og 5 minutter
Kcal: 170 pr. stk.

(ca. 16 stk.) 
1 dl rapsolie
175 g revne gulerødder
2 æggeblommer
1 æg
200 g muscovadosukker (kan erstattes med brun farin)
1 tsk. fint salt
3 tsk. vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk. brunkagekrydderi
75 g rosiner
Pynt: lidt flormelis

1.
Hæld olien over de revne gulerødder.
2.
Pisk æggeblommer med æg, muscovadosukker, salt og vaniljesukker. Bland mel med brunkagekrydderi, og vend det i æggemassen sammen med gulerødder i olie og rosiner.
3.
Fordel dejen i en form på ca. 25 x 20 cm foret med bagepapir. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 35 minutter. Afkøl kagen, før den pyntes med et drys flormelis og skæres ud.
Bananbrownies
De fugtige brownies har en skøn smag af banan og chokolade. De er rigtige lækkerbiskener, også selvom de er bagt helt uden smør.  

Tilberedningstid: ca. 45 minutter
Kcal: 200 pr. stk.

(ca. 16 stk.) 
225 g sukker
2 æg str. L
75 g mørk chokolade
60 g hvedemel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g hakkede valnødder
0,5 dl oliemargarine
0,5 dl mælk
2 moste, modne bananer

1.
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
2.
Bland hvedemel med kakaopulver, vaniljesukker og hakkede valnødder.
3.
Kom chokolade, melblanding, oliemargarine, mælk og
moste bananer i æggemassen. Rør til dejen er ensartet.
4.
Fordel dejen i en form på ca.
25 x 20 cm foret med bagepapir. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 minutter. Afkøl kagen før den skæres ud.

BEMÆRK AT:
NYBAGT HAR KAGEN EN SPRØD OVERFLADE, SOM OFTE ER KARAKTERISTISK FOR BROWNIES. DA KAGERNE INDEHOLDER BANANER, FORBLIVER OVERFLADEN IKKE SPRØD, MEN TIL GENGÆLD HOLDER KAGERNE SIG
FRISKE LÆNGE.