Asiatisk oksekødssalat med mango

Asiatisk oksekødssalat med mango

Eksotisk salat med masser af smag og fylde.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge-/stegetid: 25 min.
  • 1 okse-flanksteak (ca. 500 g)
  • salt og peber
  • 1 spsk. olie
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 200 g grønne bønner
  • 75 g spæd salat
  • Dressing:
  • 1 spsk. olie
  • evt. 1 tsk. sesamolie
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1 spsk. friskrevet ingefærrod
  • ½ rødløg skåret i meget små tern
  • 2-3 spsk. cashewnødder
  • Tilbehør: løse ris

  1. Krydr kødet med salt og peber. Brun det på en pande i olie.
  2. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det i ovnen ved 225 grader på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
  3. Skær kødet i tynde, skrå skiver.
  4. Skær agurken i terninger. Skræl mangoen, og skær den i tynde både. Kog bønnerne i 6 min. i letsaltet vand, og afdryp dem i en sigte.
  5. Fordél kød, skyllet og afdryppet salat, agurk, mango og bønner på tallerkner eller i en skål.
  6. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og dryp den over salaten.