Billede 1 - Auberginer med kødsovs og tomatsalat

Auberginer med kødsovs og tomatsalat

En god kødsovs tager lidt tid at lave. Men det er arbejdet værd. Lav evt. en ordentlig portion,så der er mad tilflere dage.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/koge/bagetid: 1 time
  • Kødsovsen er fryse-egnet
  • 2 auberginer
  • Kødsovs:
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg (hakkede)
  • 2-3 fed hvidløg (knuste)
  • dåser flåede hele tomater (800 g i tern)
  • 2 tsk frisk merian (blade, eller 1 tsk tørret)
  • 2 tsk frisk timian (blade, eller 1 tsk tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. vand
  • 100 g mild ost (revet)
  • Tomatsalat:
  • 500 g cherrytomater (halve)
  • 1 grønt salathoved (evt. romainesalat eller hjertesalat)
  • 2-3 spsk pesto (eller olie-eddike-dressing)
  • purløg (fintklippet)
  • Tilbehør: hvedebrød

SÅDAN GØR DU

  1. Kødsovs:
  2. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege i nogle min. under omrøring.Tilsæt tomater,merian og timian, oglad det koge under låg i ca. 30 min. Kødsovsen skal være fugtig – spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber.
  3. Skær stilken af auberginerneog skær dem over på langs. Lav et snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt. Tag frugtkødet ud med enske.
  4. Læg auberginernei et ovnfast fad og krydr med salt. Fyld dem med kødsovs og dæk fadet med sølvpapir. Bages i ca. 40 min. ved 200 grader, til auberginen er mør. Drys med ost og bag få min., til osten ersmeltet.
  5. Salat:
  6. Bland tomater,salatblade og pestoeller dressing og drys med purløg. Servérfyldte auberginer med tomatsalat og brød.