Bag en sprød fragilite

Bag en sprød fragilite

Navnet fragilite kommer af det franske ord fragile, som betyder skrøbelig, og det hentyder til, at kagen er opbygget af marengsbunde, der nemt går i stykker.

Bag en sprød fragilite


Ca. 10 stk. (4 x 5 cm)

Bunde:

4 æggehvider

200 g sukker

250 g mandelmel

Smørcreme:

4 æggeblommer

1,5 spsk. maizena

50 g sukker

2,5 dl mælk

2 spsk. pulverkaffe opløst i 2

spsk. kogende vand

250 g smør

150 g flormelis

1 tsk. vaniljeessens

Pynt:

Flormelis

Bunde: Pisk æggehviderne stive med sukker. Rør forsigtigt mandelmelet i. Fordel marengsmassen jævnt på en bageplade (ca. 30 x 20 cm) dækket med bagepapir. Bag i ca. 45 min. ved 150 grader. Bunden skal være helt tør og sprød, men ikke mørk. Lad kagebunden køle af, og del den så i tre lige store stykker (a ca. 20 x 10 cm) med en skarp kniv.

Smørcreme: Lav først en kagecreme: pisk æggeblommer med maizena og sukker i en lille gryde. Hæld mælken og kaffen i, og rør det godt sammen. Varm langsomt op under stadig omrøring. Lad cremen koge igennem ganske kort, og køl derefter cremen helt af. Pisk smør, flormelis og vaniljeessens sammen. Rør den kolde kagecreme i. Saml nu kagen. Smør et lag af smørcremen oven på to af bundene. Læg de tre bunde sammen. Kom også et tyndt lag oven på kagen. Sæt kagen på køl. Ret evt. kanterne til med en stor, skarp kniv, når smørcremen er blevet fast, og skær kagen i firkanter på ca. 4 x 5 cm. Drys de enkelte stykker med et tyndt lag flormelis.