Ovnbagt lyssej med skorzonerødder
Vi skal spise mere fisk – her i en nem udgave, serveret med skorzonerrødder i en lækker marinade. Her får du opskriften på nem ovnbagt lyssej med lækkert tilbehør:
Næringsindhold
- Energi pr. person:460 Kcal
- Fedt:12 %
- Protein:41 %
- Kulhydrat:47 %
Bagt fisk til 4 personer
Ingredienser
- 800 g lyssej
- salt, groftkværnet peber.
- Skorzonerrødder med dild-vinaigrette:
- 500 g skorzonerrødder
- 1 spsk lys vineddike.
- Vinaigrette:
- ½ dl grofthakkede semi-dried tomater
- 2 spsk små sorte oliven
- 2 spsk afdryppede kapers
- 1 spsk olivenolie
- saft af ½ lime
- 1 lille bdt dild, evt. estragon.
- Tilbehør:
- 400 g kogte jasminris.
Sådan laver du ovnbagt fisk
- 1. Skær fisken i portionsstore stykker, læg dem på en plade med bagepapir og drys salt og peber på.
- 2. Skræl og skær skorzonerrødderne i 10-12 cm lange stykker og kog dem i letsaltet vand med lidt lys vineddike, så de ikke misfarves. Kog dem møre 6-8 minutter afhængig af tykkelse og lad dem dryppe af.
- 3. Vinaigrette: Rør tomaterne med oliven, kapers, olie, limesaft, salt, peber og lidt af dild – gem resten til pynt. Smag vinaigretten til.
- 4. Bag fisken i ovnen ved 200-225 grader 10-12 minutter, til den er fast. Anret fisken på skorzonerrødderne, fordel vinaigretten over, og servér med ris.