Opskrift på bagt fisk med skorzonerødder

Ovnbagt lyssej med skorzonerødder

Vi skal spise mere fisk – her i en nem udgave, serveret med skorzonerrødder i en lækker marinade. Her får du opskriften på nem ovnbagt lyssej med lækkert tilbehør:

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    460 Kcal
  • Fedt:
    12 %
  • Protein:
    41 %
  • Kulhydrat:
    47 %

Bagt fisk til 4 personer

Ingredienser

  • 800 g lyssej
  • salt, groftkværnet peber.
  • Skorzonerrødder med dild-vinaigrette:
  • 500 g skorzonerrødder
  • 1 spsk lys vineddike.
  • Vinaigrette:
  • ½ dl grofthakkede semi-dried tomater
  • 2 spsk små sorte oliven
  • 2 spsk afdryppede kapers
  • 1 spsk olivenolie
  • saft af ½ lime
  • 1 lille bdt dild, evt. estragon.
  • Tilbehør:
  • 400 g kogte jasminris.

Sådan laver du ovnbagt fisk

  1. 1. Skær fisken i portionsstore stykker, læg dem på en plade med bagepapir og drys salt og peber på.
  2. 2. Skræl og skær skorzonerrødderne i 10-12 cm lange stykker og kog dem i letsaltet vand med lidt lys vineddike, så de ikke misfarves. Kog dem møre 6-8 minutter afhængig af tykkelse og lad dem dryppe af.
  3. 3. Vinaigrette: Rør tomaterne med oliven, kapers, olie, limesaft, salt, peber og lidt af dild – gem resten til pynt. Smag vinaigretten til.
  4. 4. Bag fisken i ovnen ved 200-225 grader 10-12 minutter, til den er fast. Anret fisken på skorzonerrødderne, fordel vinaigretten over, og servér med ris.