Opskrift på bagt fisk med æblekompot, porre og peberrod

Bagt fisk med æblekompot, porre og peberrod

Lækker ovnbagt fisk med skøn æblekompot. Brug lyssej, kuller eller torsk og syrlige æbler - så har du en nem og lækker hverdagsret med fisk.

Bagt fisk med æblekompot til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 600 g fisk, lyssej, kuller eller torsk skåret i 6-8 portionsstykker
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 porre
  • 2 æbler, gerne syrlige
  • 10-15 g smør
  • ¼ tsk lyse sennepsfrø (kan undlades)
  • salt og sort friskkværnet peber
  • 2 spsk purløg, finthakket
  • 2 spsk peberrod, fintrevet
  • evt lidt æbleeddike og rørsukker eller honning.
  • Tilbehør: kogte kartofler eller brød

Sådan laver du bagt fisk med æblekompot

  1. 1. Rens porren og skær den i skiver. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i grove tern.
  2. 2. Kom porre-ringene i en gryde med 1 cm vand i bunden – lidt salt og laurbærblad. Læg låg på gryden og damp porrerne i 4-5 min. Hæld vandet fra, og tilsæt æblerne, en klat smør og sennepsfrø.
  3. 3. Læg låg på gryden og lad det simre til æblerne er møre. Krydr med salt, peber, purløg og revet peberrod. Hvis æblerne ikke er syrlige nok, kan du tilsmage kompotten med en smule æbleeddike og lidt rørsukker eller honning.
  4. 4. Kom fisken i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og lidt olivenolie.
  5. Bag fisken 8-10 min i ovnen ved 185 grader.
  6. 5. Anret fisken med en skefuld æblekompot. Spis kogte kartofler eller brød til.