Bagt fisk med gulerodspuré, lime og koriander
Du kan bruge lyssej eller kuller og den super delikate gulerodspuré gør sig rigtig godt sammen med den bagte fisk.
Bagt fisk med gulerodspure til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 gulerødder
- 1 bagekartoffel
- 20 g smør, skåret i små tern
- 2 spsk olivenolie
- lidt limesaft
- salt og peber
- 500 g fisk, f.eks. lyssej eller kuller
- salt og peber
- ½ bundt koriander eller persille.
- Tilbehør: kogte kartofler eller ris.
Sådan laver du ovnbagt fisk
- 1. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i grove stykker, og kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, mos det og rør med smør, olivenolie og krydr med limesaft, salt og peber.
- 2. Skær fisken i passende portionsstykker og krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Kom fisken i et ovnfast fad og bag den 8-10 min. ved 175 grader.
- 3. Snit forårsløg i tynde skiver på skrå og bland det sammen med salt, peber og frisk koriander eller persille.
- 4. Anret gulerodspuréen med den bagte fisk og drys lidt af forårsløgblandingen over fisken, og servér med kogte kartofler eller ris.