Opskrift på bagt fisk på grøntssagsbund

Bagt fisk på grøntssagsbund

Det er nemt og sundt at smide fisken i ovnen. Her får du opskriften på ovnbagt fisk på en lækker grøntssagsbund. Du kan bruge rødfisk eller pangasius og

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    670 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    29 %
  • Kulhydrat:
    45 %

Bagt fisk på grøntsagsbund til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 fileter af rødfisk eller pangasius, 700 g
  • salt, friskkværnet peber
  • 1-2 tsk grov, mild paprika
  • 1 courgette
  • 2 bagekartofler, ca. 500 g
  • 1-2 knuste fed hvidløg
  • 3-4 spsk fintskåret estragon, dild og persille
  • 2 spsk olivenolie.
  • Puré af peberfrugter:
  • 2 flækkede, udkernede peberfrugter
  • balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie.
  • Servering:
  • 400 g brød
  • 50 g babyleaves.

Sådan laver du bagt fisk på grøntsagsbund

  1. 1. Grill peberfrugterne, til skindet er mørt og blistret og flå det af.
  2. 2. Drys fisken med salt og peber samt paprika.
  3. 3. Snit courgette og kartoffel i papirtynde skiver, tryk begge dele tørre og vend dem med salt, peber, knust hvidløg og kryddergrønt.
  4. 4. Bred courgette- og kartoffelskiver taglagt i fire portioner på en plade med bagepapir. Dryp ca. halvdelen af olien på grøntsagerne og bag dem ved 200 grader i 10 minutter. Læg fisken på grøntsagsbunkerne, dryp resterende olie på, og bag videre, til både fisk og grønt er gennembagt.
  5. 5. Blend og smag peberfrugterne godt til med balsamicoeddike samt olivenolie, salt og peber og servér til fisken med brød og spæde salater – babyleaves.