Bagt fisk på grøntssagsbund
Det er nemt og sundt at smide fisken i ovnen. Her får du opskriften på ovnbagt fisk på en lækker grøntssagsbund. Du kan bruge rødfisk eller pangasius og
Næringsindhold
- Energi pr. person:670 Kcal
- Fedt:26 %
- Protein:29 %
- Kulhydrat:45 %
Bagt fisk på grøntsagsbund til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 fileter af rødfisk eller pangasius, 700 g
- salt, friskkværnet peber
- 1-2 tsk grov, mild paprika
- 1 courgette
- 2 bagekartofler, ca. 500 g
- 1-2 knuste fed hvidløg
- 3-4 spsk fintskåret estragon, dild og persille
- 2 spsk olivenolie.
- Puré af peberfrugter:
- 2 flækkede, udkernede peberfrugter
- balsamicoeddike
- 2 spsk olivenolie.
- Servering:
- 400 g brød
- 50 g babyleaves.
Sådan laver du bagt fisk på grøntsagsbund
- 1. Grill peberfrugterne, til skindet er mørt og blistret og flå det af.
- 2. Drys fisken med salt og peber samt paprika.
- 3. Snit courgette og kartoffel i papirtynde skiver, tryk begge dele tørre og vend dem med salt, peber, knust hvidløg og kryddergrønt.
- 4. Bred courgette- og kartoffelskiver taglagt i fire portioner på en plade med bagepapir. Dryp ca. halvdelen af olien på grøntsagerne og bag dem ved 200 grader i 10 minutter. Læg fisken på grøntsagsbunkerne, dryp resterende olie på, og bag videre, til både fisk og grønt er gennembagt.
- 5. Blend og smag peberfrugterne godt til med balsamicoeddike samt olivenolie, salt og peber og servér til fisken med brød og spæde salater – babyleaves.