Bagt helleflynder med nye kartofler
4
Ingredienser
- 250 g smør (blødt)
- 1/2 bundt løvstikke
- 1 citron
- salt og peber
- 16 stk tykke hvide asparges
- 500 g nye kartofler
- 600 g helleflynderfilet uden skind og ben. (anden hvid fisk kan også bruges)
Sådan laver du helleflynder
- 1. Lad smøret stå ved stuetemperatur i ca en time, til det er blødt.
- 2. Hak løvstikken fint og riv citronskallen fint. Bland smør, løvstikke, citronskal med en gaffel, og smag til med salt og peber
- 3. Rul det bløde smør i en pølse i bagepapir, og put det i fryseren, indtil det skal bruges.
- 4. Skræl aspargesene, og kog den møre i let saltet vand. (De skal stadig have bid, da de skal grilles til sidst.)
- 5. Skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pres citronen i vandet. (Syren gør, at kartoflerne bliver lidt mere faste når de koges.)
- 6. Steg fisken i ca 2 min på hver side afhængig af størrelsen.
- 7. Grill den forkogte asparges på en grillpande eller alm pande, til de er gyldne.
- 8. Anret asparges og fisk i en dyb tallerken. Læg en skive af løvstikkesmøret oven på fisken og pynt med spiselige stedmoderblomster. Server kartoflerne separat.