Helleflynde opskrift med kartoffler

Bagt helleflynder med nye kartofler

4

Ingredienser

  • 250 g smør (blødt)
  • 1/2 bundt løvstikke
  • 1 citron
  • salt og peber
  • 16 stk tykke hvide asparges
  • 500 g nye kartofler
  • 600 g helleflynderfilet uden skind og ben. (anden hvid fisk kan også bruges)

Sådan laver du helleflynder

  1. 1. Lad smøret stå ved stuetemperatur i ca en time, til det er blødt.
  2. 2. Hak løvstikken fint og riv citronskallen fint. Bland smør, løvstikke, citronskal med en gaffel, og smag til med salt og peber
  3. 3. Rul det bløde smør i en pølse i bagepapir, og put det i fryseren, indtil det skal bruges.
  4. 4. Skræl aspargesene, og kog den møre i let saltet vand. (De skal stadig have bid, da de skal grilles til sidst.)
  5. 5. Skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pres citronen i vandet. (Syren gør, at kartoflerne bliver lidt mere faste når de koges.)
  6. 6. Steg fisken i ca 2 min på hver side afhængig af størrelsen.
  7. 7. Grill den forkogte asparges på en grillpande eller alm pande, til de er gyldne.
  8. 8. Anret asparges og fisk i en dyb tallerken. Læg en skive af løvstikkesmøret oven på fisken og pynt med spiselige stedmoderblomster. Server kartoflerne separat.

Tip

Løvstikke er en gammel køkkenurt, der smager af både porre, persillerod og selleri på én gang.