Bagt kartoffel med grøn cremefraichesovs og skinke

Bagt kartoffel med grøn cremefraichesovs og skinke

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Bagetid: 60-90 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 2 store bagekartofler (evt. søde kartofler)
  • 4 skiver god kogt skinke
  • 100 g grønne bønner (dampede, i små stykker)
  • 1 peberfrugt (evt. en halv rød og gul)
  • Grøn sovs:
  • 2½ dl cremefraiche 9%
  • 1 tsk stærk dijonsennep
  • ½ tsk cayennepeber
  • 3 spsk persille (hakket)
  • 3 spsk purløg (fintklippet)
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • salatblade (f.eks. romaine)

  1. Skrub kartoflerne rene.Læg dem i et ovnfastfad eller bradepande ogstil det i ovnen.
  2. Tændovnen på 200 grader ogbag kartoflerne møre60-90 min. afhængigt afstørrelse. Stik en kødnåleller spids kniv i ogmærk, om de er møre.
  3. Rør den grønne cremefraichesovs sammenog smag til med salt ogpeber. Sæt sovsen i køleskabetmindst en halvtime, så får den meresmag.
  4. Salat: Bland små stykkerpeberfrugt og kogtebønner og krydr medsalt og peber.
  5. Sæt et kryds i kartoflerneog giv dem et tryk.Servér med grøn cremefraichesovs,salaten ogskinke.