Bagt lakseørred med lun kikærteragout
Lækker fiskeret med laks og kikærter - få opskriften på nem hverdagsmad mad fisk, som alle kan lide her.
Næringsindhold
- Energi pr. person:690 Kcal
- Fedt:27 %
- Protein:29 %
- Kulhydrat:44 %
Bagt lakseørred til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Laks:
- 4 portionsstore stykker lakseørred (ca. 600 g u. ben)
- salt, friskværnet peber
- citronsaft.
- Ragout:
- 500 g cherrytomater i halve
- 1 fed knust hvidløg
- 1 dl grøntbouillon
- 1 bakke babyspinat
- 1 ds velafdryppede kikærter, gerne økologiske
- 1 bdt dild eller koriander.
- 300 g baguette.
Sådan laver du bagt lakseørred
- 1. Læg fiskestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt og groftkværnet peber på og dryp citronsaft over. Bag fisken i ovnen ved 200 grader ca. 10-12 minutter.
- 2. Imens kommes tomater, hvidløg og bouillon i en gryde og varmes til tomaterne begynder at koge let ud.
- 3. Bland spinatblade og kikærter i gryden og lad det hele snurre videre under omrøring 5-6 minutter.
- 4. Smag til med salt, peber og dild eller koriander, og servér fisken med ragout og brød.