Opskrift på bagt lakseørred med lun kikærteragout

Bagt lakseørred med lun kikærteragout

Lækker fiskeret med laks og kikærter - få opskriften på nem hverdagsmad mad fisk, som alle kan lide her.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    690 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    29 %
  • Kulhydrat:
    44 %

Bagt lakseørred til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Laks:
  • 4 portionsstore stykker lakseørred (ca. 600 g u. ben)
  • salt, friskværnet peber
  • citronsaft.
  • Ragout:
  • 500 g cherrytomater i halve
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 dl grøntbouillon
  • 1 bakke babyspinat
  • 1 ds velafdryppede kikærter, gerne økologiske
  • 1 bdt dild eller koriander.
  • 300 g baguette.

Sådan laver du bagt lakseørred

  1. 1. Læg fiskestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt og groftkværnet peber på og dryp citronsaft over. Bag fisken i ovnen ved 200 grader ca. 10-12 minutter.
  2. 2. Imens kommes tomater, hvidløg og bouillon i en gryde og varmes til tomaterne begynder at koge let ud.
  3. 3. Bland spinatblade og kikærter i gryden og lad det hele snurre videre under omrøring 5-6 minutter.
  4. 4. Smag til med salt, peber og dild eller koriander, og servér fisken med ragout og brød.

Tip

Kikærter fra dåse er en god basisvare at have i sit køkken til salater og en hurtig omgang hummus.