Bagt ricotta med krydderurter og tomatsalat

Bagt ricotta med krydderurter og tomatsalat

(12 stk., 6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: ca. 25 min.
  • Fryse-egnet
  • 250 g ricotta (italiensk friskost)
  • 4 æg
  • 2-3 håndfulde persille (hakket)
  • 2 spsk purløg (fintklippet)
  • 1 dl olivenolie
  • ½ citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
  • salt og friskkværnet peber
  • 12 store sorte oliven (uden sten)
  • 1 kg solmodne tomater (både)
  • 1 bundt forårsløg (fintsnittede)
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ dl balsamico (eller vineddike)
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør: evt. brød

  1. Pisk æggene sammen med ricotta, persille, purløg, olie, citronskal og -saft. Krydr med salt og peber.
  2. Fyld det i 12 muffinforme, evt. sat i en muffinpande. Sæt en oliven i hver og bag i ca. 25 min. ved 175 grader. Stik en lille kniv ind i midten af en form: Der må ikke være rå dej på.
  3. Bland tomaterne med forårsløg og en dressing af olie, balsamico, salt og peber. Nyd bagt ricotta med krydderurter med tomatsalat og evt. brød.