Bagt ricotta med krydderurter og tomatsalat
(12 stk., 6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: ca. 25 min.
- Fryse-egnet
- 250 g ricotta (italiensk friskost)
- 4 æg
- 2-3 håndfulde persille (hakket)
- 2 spsk purløg (fintklippet)
- 1 dl olivenolie
- ½ citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
- salt og friskkværnet peber
- 12 store sorte oliven (uden sten)
- 1 kg solmodne tomater (både)
- 1 bundt forårsløg (fintsnittede)
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- ½ dl balsamico (eller vineddike)
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør: evt. brød
- Pisk æggene sammen med ricotta, persille, purløg, olie, citronskal og -saft. Krydr med salt og peber.
- Fyld det i 12 muffinforme, evt. sat i en muffinpande. Sæt en oliven i hver og bag i ca. 25 min. ved 175 grader. Stik en lille kniv ind i midten af en form: Der må ikke være rå dej på.
- Bland tomaterne med forårsløg og en dressing af olie, balsamico, salt og peber. Nyd bagt ricotta med krydderurter med tomatsalat og evt. brød.