Bagte rødbeder med yoghurt og valnødder

Bagte rødbeder med yoghurt og valnødder

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g rødbeder (evt. gule eller stribede)
  • 30 g valnøddekerner
  • 150 g korn, quiona eller linser
  • 1 løg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 5-10 g frisk ingefær (finthakket)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 dl græsk yoghurt
  • frisk koriander
  • salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub rødbedernerene, pak dem ind i stanniol og bag dem møre i ovnen i ca. 1 time.
  2. Rist valnødderne 3-5 min. på en tør pande og hak dem groft.
  3. Skyl korn, quinoa eller linser grundigt i koldt vand og sæt det over at koge i rent koldt vand. Tilsæt 1 tsk salt og kog dem møre efter pakkens anvisning. Hæld dem i et dørslag.
  4. Steg løg, hvidløg og ingefærbløde og blanke i olie og vend de afdryppedekorn i. Smag til med salt og peber.
  5. Pak rødbederne ud, skræl dem og skær dem i tykke skiver. Anret på den varme korn-blanding.Dryp medyoghurt rørt med hakket koriander og drys med valnødder.