Blåbærsnitter
Disse herlige kager er lidt som hindbærsnitter,bare med blåbærfyld og kokos.
12-20 snitter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: mindst 1 time
- Koge/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Mørdej:
- 150 g hvedemel
- 75 g durummel
- 75 g flormelis
- 75 g kokosmel
- 1 tsk bagepulver
- 125 g smør
- 1 æg str. L
- ½ dl iskoldt vand
- Blåbærfyld:
- 250 g friske eller frosne blåbær
- 150 g syltesukker
- Glasur:
- 100 g flormelis
- 1 spsk blåbærfyld
- 1 spsk kogende vand
- Pynt:
- kokosflager, kokosmel eller krymmel
- Bland hvedemel, durummel,flormelis,kokos og bagepulver og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml det hurtigt til en dej medæg og vand. Pak dejen ind i plastfilm og ladden hvile i køleskabet mindst 1 time.
- Bland blåbær og syltesukker i en gryde og kog det igennem under omrøring 3-5 min. Hælddet i en skål til afkøling.Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud til et stortrektangel (30x40 cm) på et stykke bagepapir.Prik dejen med en gaffel og smør blåbærfyldet(tag 1 spsk fra til glasur) på den ene halvdel. Fold den anden halvdel af dejen over fyldet og tryk den lettil. Flyt kagen over på en bageplade ved hjælp af bagepapiret og bag kagen ca. 25 min., til dejen er gylden og gennembagt.
- Sigt flormelissen. Pres den gemte spsk blåbærfyld gennem sigten, tilsæt vand og flormelis og rør glasuren sammen.Rist evt. kokosflager ellerkokosmel på en tør pande.
- Tag kagen ud af ovnen og smør glasuren på kagen, mens den endnu er varm. Drys med pynt og lad kagen køle helt af. Flyt den over på et bræt, skær kanterne til og skær den i pæne snitter.