Bøf Rydberg - svensk luksusbiksemad

Bøf Rydberg - svensk luksusbiksemad

Bøf Rydberg er svenskluksusbiksemad, derlaves af godt oksekød.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: 20 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 4 tykke oksebøffer (evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)
  • 750 g kartofler (kogte, pillede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 25 g smør
  • 1 spsk spsk smør + 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • 4 friske æggeblommer
  • 200 g cremefraiche (18%)
  • 2 spsk grov sennep
  • Pynt: bredbladet persille

  1. Skær kødet og kartoflernei tern på ca. 2 x2 x 2 cm. Steg løgeneklare i smør, skru op ogbrun kartoflerne sammenmed løgene.
  2. Steg kødternene på enanden rygende varmpande i smør og olie,til de er brune på allesider. Bland kødet medkartofler og løg ogkrydr med salt og peber.
  3. Servér Bøf Rydbergmed æggeblommer ogcremefraiche rørt medsennep og pynt medpersille.