
Bøf Rydberg - svensk luksusbiksemad
Bøf Rydberg er svenskluksusbiksemad, derlaves af godt oksekød.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: 20 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 4 tykke oksebøffer (evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)
- 750 g kartofler (kogte, pillede)
- 2 løg (hakkede)
- 25 g smør
- 1 spsk spsk smør + 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet
- peber
- 4 friske æggeblommer
- 200 g cremefraiche (18%)
- 2 spsk grov sennep
- Pynt: bredbladet persille
- Skær kødet og kartoflernei tern på ca. 2 x2 x 2 cm. Steg løgeneklare i smør, skru op ogbrun kartoflerne sammenmed løgene.
- Steg kødternene på enanden rygende varmpande i smør og olie,til de er brune på allesider. Bland kødet medkartofler og løg ogkrydr med salt og peber.
- Servér Bøf Rydbergmed æggeblommer ogcremefraiche rørt medsennep og pynt medpersille.