Boller i karry og rispilaf

Boller i karry og rispilaf

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ingredienser:
  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 2 tsk groft salt
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 2 æggehvider
  • ca. 2 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • Karrysovs:
  • 2 spsk smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 spsk karry
  • 4-5 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 bundt grønne asparges (stykker på 4-5 cm)
  • 1 bundt forårsløg (stykker på 4-5 cm)
  • Rispilaf med ristede peberfrugter:
  • 4 dl langkornede ris (ca. 375 g)
  • 150 g skalotteløg eller gult løg (finthakket)
  • 2 spsk olie
  • 6 dl bouillon eller letsaltet vand
  • 1-2 røde peberfrugter (tern)
  • 2 tsk olie til stegning

  1. Kødboller: Rør kødetsejt med salt. Rørgradvist mel, derefter æggehvide og mælk i, til farsen er smidig.Stil den i køleskabet i ca. 30 min., og rør evt.mere mælk i.
  2. Form kødbollernemed en ske, og kom dem i næsten kogende letsaltet vand. Lad kødbollerne koge ca. 15. min., eller til destiger op til overfladen af vandet.
  3. Rispilaf: Stegløgene klare i olie i en gryde, tilsæt risene og lad dem opsuge fedtstoffet,krydr med salt og hæld vand i gryden. Kog risene møre under låg, ca. 20 min. Steg peberfrugti olie på pande og bland i rispilaffen.
  4. Karrysovs: Smelt smørog lad det opsuge melog karry. Tilsæt gradvistkogevandet og pisk godt. Kog sovsen igennem ca. 5 min. medstykker af asparges og forårsløg. Tilsæt kødbollerog smag til medsalt. Servér med rispilafmed peberfrugter.