Bradepandekage med jordbær

Bradepandekage med jordbær

16-20 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet (uden creme og bær)
  • 3 dl mælk
  • 75 g smør
  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
  • 375 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Creme:
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 3 spsk flormelis
  • 3-4 spsk cremefraiche (18%)
  • 500 g jordbær (skiver)

  1. Kog mælken op og smelt smørret heri. Pisk æggene skummende med sukker og tilsæt citronskal. Bland mel og bagepulver og sigt blandingen igennem en si ned i æggemassen.
  2. Pisk den varme mælkeblanding i. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.
  3. Rør flødeost med vaniljekorn, flormelis og cremefraiche. Smør cremen på kagen i et jævnt lag og fordél jordbærskiverne ovenpå.