Butterdej med æbler, svampe og kartofler
Server butterdej med æbler, svampe og kartofler som tilbehør til et lækkert stykke kød.
Butterdej med æbler, svampe og kartofler til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Butterdej med æbler, svampe og kartofler
- 300 g kartofler
- 2 æbler af sorten, Elstar
- 50 g svampe
- lidt timian eller salvie
- 1 æg
- 1 plade butterdej (20 x 30 cm)
- lidt citronskal
- 50 g sorte oliven
- 3 spsk olivenolie.
Sådan laver du butterdej med æbler, svampe og kartofler
- 1. Tænd ovnen på 180 grader.
- 2. Skræl kartoflerne og æblerne, skær dem i skiver og hak svampene groft. Vend dem i olien og krydr med salt, peber og timian.
- 3. Butterdejen udrulles med lidt mel og grøntsagerne placeres i en stribe midt på butterdejen. Kanten på dejen pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes om grøntsagerne. Pensles med æg og bages i 40 min og bag videre indtil butterdejen er flot gylden.