Opskrift på butterdej med æbler, svampe og kartofler

Butterdej med æbler, svampe og kartofler

Server butterdej med æbler, svampe og kartofler som tilbehør til et lækkert stykke kød.

Butterdej med æbler, svampe og kartofler til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Butterdej med æbler, svampe og kartofler
  • 300 g kartofler
  • 2 æbler af sorten, Elstar
  • 50 g svampe
  • lidt timian eller salvie
  • 1 æg
  • 1 plade butterdej (20 x 30 cm)
  • lidt citronskal
  • 50 g sorte oliven
  • 3 spsk olivenolie.

Sådan laver du butterdej med æbler, svampe og kartofler

  1. 1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2. Skræl kartoflerne og æblerne, skær dem i skiver og hak svampene groft. Vend dem i olien og krydr med salt, peber og timian.
  3. 3. Butterdejen udrulles med lidt mel og grøntsagerne placeres i en stribe midt på butterdejen. Kanten på dejen pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes om grøntsagerne. Pensles med æg og bages i 40 min og bag videre indtil butterdejen er flot gylden.