Camilla Miehe-Renards livret

Camilla Miehe-Renards livret

Bearnaise:

• 2-3 tsk. frisk hakket esdragon

• 6 peberkorn

• 3/4 dl. hvidvinseddike

• 2 finthakkede forårsløg

• 3 æggeblommer

• 125 g. smør

Fremgangsmåde:

Put esdragon, løg, peberkorn og eddike i en gryde og kog op. Lad det derefter simre, indtil det er kogt ind til en tredjedel.

Si væsken over i en ildfast skål - pres på esdragon og løg, så du får det hele med.

Lad det køle helt ned.

Fyld æggeblommerne i væsken og stil den ildfaste skål i vandbad (simrende vand). Pisk til massen er lys og skummende. Put da smørret i lidt for lidt - mens du stadig pisker!

Saucen serveres med det samme - evt. med lidt esdragonblade i.

Tip!

Mød også Camilla Miehe-Renard i ALT for damerne nr. 25, 2010 i vores "samtalekøkken".