Cassata

Cassata

En overdådig siciliansk kage, som er nem at lave. Den oprindelige version er fyldt med store mængder hakket, kandiseret frugt, og chokoladestykker. Denne cassata er friskere og lidt mere cheesecake-agtig og dejlig sammen med friske bær, ferskner, nektariner eller syltede abrikoser.

10

Ingredienser

  • Lidt mandelolie eller anden neutral olie
  • 2 portioner kagebund
  • 300 g marcipan
  • 2 spsk Marsala eller Maraschino (italiensk kirsebærlikør)
  • Creme:
  • 200 g mascarpone
  • 375 g ricotta
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang, korn heraf
  • 1 citron, fintrevet gul skal heraf lidt citronsaft til cremen + lidt til glasur
  • 100 g flormelis til glasur
  • 1 kg friske bær (eller mere...)

Sådan gør du

  1. Du skal bruge en form på ca. 25 cm i diam., en springform kan bruges. Smør indersiden med et tyndt lag mandelolie, eller en helt neutral olie.
  2. Rul marcipanen ud til ca. 3 mm mellem to stykker bagepapir, og for formen med den. Skær den ene kagebund til, så den passer inden i marcipanen. Du må godt lave patchwork med små stykker kagebund, så formen er helt foret med den, uden huller. Dryp med Maraschino eller Marsala.
  3. Rør mascarpone og ricotta sammen med sukker, vanilje og citronskal. Kør det evt. en tur i foodprocessoren, så det bliver helt jævnt. Smag til med citronsaft, det må gerne være lidt syrligt. Fyld formen op med blandingen, og tryk det jævnt med en dejskraber. Læg resten af kagebunden over blandingen. Dryp med resten af Marsalaen/Maraschinoen, og pak hele molevitten ind i flere lag film.
  4. Lad kagen trække til næste dag, eller i minimum 6 timer. Vend den ud på et fad, og rør flormelis med tilstrækkeligt citronsaft, til det bliver en smørbar, men ikke for tyk glasur. Fordel over kagen, og pynt med bær. Brug overskydende kagebund til en trifli. Du kan udelade citronglasuren, alt efter behov.
  5. Se opskrift på kagebund her.
SE OGSÅ på hjemmet.dk: Lagkage med blåbær og citron