Billede 1 - Chai: Den søde, krydrede indiske te

Chai: Den søde, krydrede indiske te

Den søde, krydrede indiske te, serveret med varm mælk, er en dejlig drik. Denne teblanding er sødmefuld, kraftig og meget aromatisk og varmer ud i alle led.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 1-2 spsk sort te
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver
  • 5 kapsler frisk kardemomme
  • 2 stænger hel kanel
  • 6 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • evt. et drys friskkværnet sort peber
  • ca. 8 dl let- eller sødmælk
  • lidt stødt kanel
  • honning efter smag

Sådan gør du

  1. Bring vandet i kog, og tilsæt sort te og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under låg i ½ - 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og te fra før ekstrakten fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet, og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel, og servér med honning til.
PRØV OGSÅ: Klassisk julekage