Chili sin carne med blandede bønner og sød kartoffel

Chili sin carne med blandede bønner og sød kartoffel

En chili behøver ikke kød for at smage af noget. Krydderier og blandede bønner giver både struktur og smag.

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 stort løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • olivenolie tilstegning
  • 1 frisk rød chili, finthakket, evt. flere efter smag
  • 4 stængler bladselleri, i tern eller skiver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk paprika, evt. stærk, hvis du kan lide det
  • 3-4 søde kartofler, i store tern
  • 2 dåser blandede bønner, gerne fra Urtekram
  • 2 dåser flåede tomater
  • ca. 1 tsk salt
  • evt. 2 stykker mørk chokolade af god kvalitet
  • tilbehør:
  • 1 lille bæger cremefraiche eller græsk yoghurt
  • bredbladet persille eller koriander, grofthakket

Sådan gør du

  1. Svits løg og hvidløg i et par spiseskefulde olivenolie i et par minutter, til løgene er transparente og bløde.
  2. Tilsæt chili og bladselleri sammen med krydderierne, og lad blandingen stege et par minutter mere.
  3. Tilføj kartofler, bønner og tomater til retten, og lad den simre under låg i ca. 30 min, indtil kartoflerne er møre, tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis chilien bliver for tør.
  4. Smag til sidst til med salt og chokolade og evt. mere chili.
  5. Servér rygende varm med en klat cremefraiche og hakket frisk koriander eller persille.