Chokoladebrud

Chokoladebrud

Her er opskriften på et skønt chokoladebrud, som kan varieres i det uendelige.

(1 plade)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Smeltetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 150 g hvid chokolade (eller lys)
  • 250 g mørk chokolade
  • evt. 100-150 g nødder/ mandler/tørret frugt

  1. Knæk de to slags chokolade i mindre stykker og smelt dem i hver sin skål over vandbad.
  2. Rør evt. nogle hele eller grofthakkede mandler/ nødder i den mørke chokolade og bred den ud på et stykke bagepapir, så nødderne ligger i ét lag.
  3. Dryp den hvide chokolade over og drys evt. med tørret frugt og nødder/ mandler.
  4. Lad chokoladen stivne ved stuetemperatur. Knæk den i passende stykker og pak dem evt. ind til gaver eller opbevar dem i en kagedåse.
  5. Variationer:
  6. Tilsæt smag: Rør lidt stødt kanel, stødt kardemomme, vanilje, lakridspulver, kaffepulver, pebermynteessens eller stødt chili i den smeltede chokolade.
  7. Tilsæt drys: syltet ingefær, soltørrede bær, rosiner, tørret frugt skåret i små stykker, kandiserede citrusskaller, pistacier, mandler og nødder (evt. saltede), slik (f.eks. m&m’s eller groftknuste bolsjer), flagesalt, groftknuste kiks, karamelliserede mandler eller nødder