Citroner er uundværlige til både kød, fisk og kager, hvor de tilfører en frisk smag. Ser man på sukkerindholdet i denne måne, giver det god mening med lidt syrlighed i både kage og glasur.
En klassisk citronmåne er uden marcipan, men jeg elsker den klistrede mandelmasse, der tager månen til et nyt niveau.
1 kage, ca. 12 personer
250 g smør
250 g flormelis
1 vaniljestang
100 gram ren rå marcipan
5 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
2 økologiske citroner
Glasur:
150 g flormelis
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
Pynt:
lidt citronskal
1. Smør en springform med lidt blød smør og drys med mel.
2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af flormelissen. Pisk blødt smør grundigt med flormelis og vaniljekorn. Tilsæt revet marcipan og pisk igen. Tilsæt æggene – ét ad gangen – og pisk kort mellem hvert æg.
3. Sigt mel sammen med bagepulver og vend det i dejen.
4. Riv skallen af de 2 citroner fint og undgå at få den hvide, beske hinde med. Kom skallen i dejen.
5. Hæld dejen i springformen og bag den ved 175 grader i ca. 55 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af på en rist, inden du fjerner formen.
Glasur:
6. Bland flormelis med citronsaft og honning til en tyk glasur og smør den på kagen. Pynt med revet citronskal.
Tip: Honningen i glasuren gør, at glasuren ikke går i stykker, når man skærer i kagen.