Crabcakes

Crabcakes thai-style med hot mayonnaise

Den perfekte uformelle fingersnack med et glas mousserende vin. Sprøde, saftige og gode med garanti for snaskede fingre.

Ingredienser

  • Giver ca. 20 små krabbekager
  • 250 g krabbekød, gerne fra dåse
  • 1 æg
  • 3 spsk fløde
  • 1 finthakket forårsløg
  • 1 tsk finthakket citrongræs
  • 8-10 blade thaibasilikum, finthakkede
  • ½ tsk paprika
  • 50 g brødkrummer
  • 1 lille tsk salt
  • ca. 2 dl rasp til at vende krabbekagerne i
  • vindruekerneolie til stegning
  • Tilbehør:
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ tsk paprika
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tabasco
  • evt. lidt ketchup
  • lime

Sådan gør du

  1. Bland krabbekød med resten af ingredienserne til en blød fars, lad den hvile en halv time. Lav imens en ”spicy mayo” af mayonnaise, paprika, hvidløg og tabasco, smag evt. til med ketchup. Form farsen til små, flade frikadeller, og vend dem i brødkrummer. Hæld rigeligt olie på en pande, varm den godt op, og steg krabbekagerne et par min på hver side, til de er mørkegyldne og sprøde på begge sider. Servér dem varme med spicy mayo og limebåde.
  2. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter