Crudité af rødder med mynte og peanuts
En salat med rå rødder er en perfekt efterårssalat. Server den til lammekoteletter, kylling eller en god steak.
4-6 personer
Ingredienser
- 1 rødbede
 - 1 pastinak
 - 3 gulerødder
 - 1 radicchiosalat
 - 4 spsk æblejuice
 - 2-3 spsk æbleeddike
 - 3 spsk olivenolie
 - salt og peber
 - evt. et nip tørret chili, knust
 - ½ bundt marokkansk mynte
 - 1 dl peanuts eller ristede cashewnødder
 
Sådan gør du:
- Skræl rødderne, og skær dem i stri mler eller tynde skiver for eksempel på en mandolin.
 - Skær radicchiosalat i grove strimler.
 - Rør æblejuice med æbleeddike, olivenolie, salt og evt. lidt tørret knust chili.
 - Bland rødderne med dressingen, og krydr med ekstra salt og peber. Vend rødderne med radicchio og friske mynteblade.
 - Anret salaten i en skål eller på et fad, og drys med peanuts eller ristede cashewnødder.